Лайм

Україна - у трійці: як у Мальме пройшов фінал "Євробачення 2024"

68-й конкурс завершено!

11 травня у шведському Мальме відбувся фінал "Євробачення-2024". За результатами глядацьких голосувань та оцінками журі 68 конкурс виграли Nemo зі Швейцарії. Україна посіла третє місце.

Читайте також: alyona alyona і Jerry Heil виступили у фіналі "Євробачення-2024": відео.

Фото: instagram.com/eurovision

Як пройшов фінал "Євробачення-2024": всі подробиці шоу

1:50 Таблиця голосування.

Фото: Скріншот

1:46 Переможцем "Євробачення-2024" стала Швейцарія. Україна на 3-му місці!

Фото: Скріншот

1:41 307 балів Україні від глядачів!

1:31 Україна на 5 місці за результатами голосування журі. Попереду бали від глядачів.

Фото: Скріншот

1:27 Швейцарія продовжує збирати 12-кі від журі з 37 країн-учасниць "Євробачення-2024".

1:13 12 балів від Молдови!

1:10 Таблиця на зараз. Лідирує Швейцарія за результатами голосування професійного журі.

Фото: Скріншот

1:02 Чехія віддала 12 балів Україні!

00:54 Першим бали оголошує Україна – Джамала. Українське журі (Alyosha, Ірина Горова, Олена Коляденко, Костянтин Томільченко, Макс Нагорняк) віддали 12 балів Швейцарії.

00:51 Лінії для голосування закриті!

00:30 Співають зіркові гості, минулорічні переможці "Євробачення" Шарлотта Переллі, Карола та Кончіта Вурст з переможною піснею гурту ABBA - Waterloo. Цього року виповнюється 50 років, як шведський квартет приніс для Швеції першу перемогу на пісенному конкурсі.

Фото: Скріншот

00:15 Для тих, хто тільки до нас приєднався, нагадуємо, що голосування розпочалося на початку шоу. Воно триває. Голосувати за Україну ми не можемо, а українці за кордоном можуть віддати свій голос за alyona alyona та Jerry Heil.

00:11 Закриває конкурсну програму фіналу Австрія та її представниця Kaleen з піснею We Will Rave. Співачка продемонструвала динамічні танці та постала перед публікою в ефектному образі.

Фото: Getty Images

00:06 На сцені Франція - ще одна країна "Великої п'ятірки", яка одразу пройшла у фінал. Виконавець Slimane у білому образі співає ліричну композицію Mon Amou. Потужний вокал а капела в кінці номера зірвав бурхливі овації зали.

Фото: Getty Images

00:02 Наступною на сцені з'явилася представниця Грузії Нуца Бузаладзе з піснею Firefighter та яскравим вогняним шоу.

Фото: Getty Images

23:58 А ось і Baby Lasagna з Хорватії, якому букмекери прогнозують перемогу. Його трек Rim Tim Tagi Dim здається веселим та жартівливим, проте насправді натхненний масовою еміграцією молоді з Хорватії. У минулому артист і сам шукав найкраще життя та їздив до Німеччини.

Фото: Getty Images

23:53 Виступає представниця Словенії співачка, арфістка Raiven (справжнє ім'я - Сара Бришки Цирман) з піснею Veronika. На її створення співачку надихнула графиня Вероніка – перша жінка, яку судили у Словенії як відьму.

Фото: Getty Images

23:45 Ще один фаворит "Євробачення-2024", який довго утримував позицію лідера у таблиці букмекерів - Nemo зі Швейцарії. Nemo ідентифікує себе як небінарну особу, і, власне, його пісня The Code торкається теми гендерної ідентичності.

Фото: Getty Images

23:41 На сцені Силія Капсіс з Кіпру. Її пісня називається Liar ("брехун"). Окрім співу, Силія займається танцями, і учасниця не прогавила можливості продемонструвати всі свої таланти на міжнародній сцені.

Фото: Getty Images

23:38 Вірменія на сцені. Країну представляє дует Ladaniva з піснею Jako з веселими вірменськими національними мотивами.

Фото: Getty Images

23:34 На сцену вийшла співачка та авторка пісень Іоланда - представниця Португалії. Свою конкурсну Grito виконавиця описує, як крик самозахисту та віри у себе.

Фото: Getty Images

23:30 На Мальмо Арені епатажні фіни Windows95man та їхнє величезне "джинсове" яйце. Артист знову побігав по сцені "без трусів", а потім ефектно одягнув шорти.

Фото: Getty Images

23:26 Виступає Сербія. Країну з піснею Ramonda представляє 32-річна сербська співачка Teya Dora (справжнє ім'я – Теодора Павловська).

Фото: Getty Images

23:20 На сцені одна із фавориток букмекерів – співачка Angelina Mango з Італії, переможниця фестивалю "Санремо" Вона вийшла на сцену з енергійною піснею La noia з колумбійськими мотивами. Пісня про те, як вона ставиться до життя і про нудьгу, яку іноді породжує життя.

Фото: Getty Images

23:17 Як ви вже могли здогадатися, наступною на сцену вийшла Норвегія. Країну представляє виконавиця Gåte із вокальною піснею Ulveham.

Фото: Getty Images

23:08 Olly Alexander з Великої Британії. Він бореться за перемогу у піснею Dizzy. До речі, пелена диму, яка оточує британця та його танцюристів на сцені, ледь не зірвала виступ наших артисток у першому півфіналі, які виступали одразу після нього. Норвегія, обережно.

Фото: instagram.com/ollyalexanderr

23:05 На сцені "Євробачення" Греція. І хоча номер Марини Сатті запальний і веселий, пісня Zari (гральні кістки) - про емоційне розставання та спроби забути колишні стосунки.

Фото: Getty Images

23:00 Виступає Латвія та її представник DONS із душевною баладою Hollow. У співака не тільки душевна пісня, а й добра душа - латвієць притулив у свою родину собаку з Харкова, яку називає "чарівною".

Фото: Getty Images

22:56 Ірландія на сцені зі своїм готичним виступом. Країну цього року представляє Bambie Thug – небінарна особа. Вони з'явилися у костюмі відьми та співають, здійснюючи ритуал в оточенні свічок. Потім до них приєднався танцюрист-чоловік у демонічному гримі та накладними штучними зубами. У тексті пісні Doomsday Blue міститься безліч заклинань.

Фото: Getty Images

22:52 На сцені естонці 5MIINUST x Puuluup зі своєю веселою піснею з найдовшою в історії "Євробачення" назвою - (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi. Публіка в залі супроводжувала їхній номер гучними оваціями.

Фото: Getty Images

22:47 Наступною на сцену вийшла ще одна країна "Великої п'ятірки" – Іспанія. Її цього року представляє дует Nebulossa: 56-річна вокалістка Марія Бас, та її чоловік – клавішник і продюсер гурту Марк Дасуз. Їхню пісню Zorra ще до конкурсу засудила церква Іспанії. Справа в тому, що іспанське слово Zorra перекладається як "лисиця", проте частіше вживається як "с*ка" або "шл*ндра". Ну шоу і костюми, звичайно, не менш провокаційні.

Фото: Getty Images

22:41 Литва на сцені "Євробачення-2024". Співак і автор пісень Сільвестрас Белте, він же Silvester Belt, співає Luktelk ("Почекай") - про людей, які застряють у щоденній рутині, через що стають нещасливими, але потім прокидаються і танцюють незважаючи ні на що. До речі, Сільвестрас усім серцем підтримує нашу країну, про що постійно говорить у своїх інтерв'ю.

Фото: Getty Images

22:35 На сцені Ізраїль. Країну представляє скандальна учасниця Еден Голан. Дівчина 13 років прожила у Москві, брала участь у російському шоу "Голос. Діти", виступала на дитячій "Новій хвилі" в окупованому Криму. Після початку російського вторгнення Еден виїхала з РФ і повернулася до Ізраїлю, проте жодного разу публічно не засудила війну в Україні.

Фото: Getty Images

22:31 Люксембург на Мальмо Арені. Країна цього року тріумфально повернулася на "Євробачення" після 30-річної перерви - востаннє Люксембург брав участь у шоу 1993 року. Співачка TALI співає французькою - її пісня Fighter розповідає про "страждання людей і про те, як вони їх витримують".

Фото: Getty Images

22:26 Виступає Isaak – представник Німеччини. Він, як і брати-шведи, не боровся у півфіналах за місце у гранд-фіналі, а пройшов у заключний етап конкурсу автоматично, як учасник із країни "Великої п'ятірки" (організаторів Євробачення). Ще до початку конкурсу німець встиг оскандалитись, заявивши, що Росію потрібно повернути на Євробачення.

Фото: Getty Images

22:22 Україна на сцені "Євробачення"! Порядковий номер для alyona alyona та Jerry Heil обирали продюсери шоу – під час жеребкування дівчата витягли нинішнє нововведення. Артистки не зовсім були задоволені таким рішенням, і навіть назвали 2 номер "смертельною позицією", адже існує думка, що конкурсанти, які виходять на сцену на початку шоу, рідко займають високі місця. Але, як кажуть Олена та Яна "кому як не українцям знати, як це йти до своєї мети всупереч усьому". Що ж, бажаємо перемоги нашим учасницям та тримаємо за них кулачки.

"Peace and Freedom for Ukraine!" – сказали українки після виступу.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

22:19 Відкриває конкурсну програму фіналу Швеція – країна-господиня цьогорічного "Євробачення". Право приймати конкурс у себе країна здобула завдяки перемозі шведської співачки Лорін на конкурсі 2023 року. Цього року Швецію представляє дует Маркус та Мартінус – брати-близнюки. З хлопцями ми познайомилися у першому півфіналі, а тепер вони долучилися до боротьби за перемогу. До речі, їхню конкурсну пісню Unforgettable написав відомий у Швеції автор пісень Пол Джиммі Торнфельдт, який працював над переможною піснею Tatoo торішньої переможниці Лорін.

Фото: Getty Images

22:17 Стартувало голосування! Воно триватиме протягом усього шоу і ще 40 хвилин після виступу останнього учасника фіналу.

22:05 alyona alyona та Jerry Heil вийшли на сцену під час параду прапорів. Українки зірвали гучні оплески зали, гідні перемоги.

Фото: Getty Images

22:01 Принцеса Швеції Вікторія побажала всім приємного перегляду.

22:00 У Мальме стартував гранд-фінал "Євробачення-2024"!

21:02 alyona alyona і Jerry Heil заінтригували єврофанів відео з хорватським співаком Baby Lasagna. "Діви, хочете таку колабу?".


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Jerry Heil (@thejerryheil)


17:33 Прогнози букмекерів за кілька годин до старту фіналу "Євробачення-2024" мають такий вигляд: лідирує, як і раніше, Baby Lasagna з Хорватії, а ось наші учасниці alyona alyona і Jerry Heil продовжують втрачати шанси на перемогу. Шосте місце віддають нам у фіналі.

Фото: eurovisionworld.com

14:58 Реакція Нідерландів на дискваліфікацію. Суспільний мовник країни написав в Instagram, що взяв до уваги усунення Йоста Кляйна. Водночас там вважають дискваліфікацію "непропорційною та шокованою цим рішенням". "Ми дуже шкодуємо і повернемося до цього пізніше", - сказано у заяві.

Фото: instagram.com/songfestival.avrotros

13:53 Йоста Кляйна дискваліфікували з фіналу "Євробачення-2024". Над учасником з Нідерландів триває судовий процес. Увечері ми побачимо виступи 25 країн. Що про це відомо - дізнайтеся тут.

Фото: Getty Images

13:10 Поки учасники готуються до фінального виступу, організатори "Євробачення" призупинили голосування для "решти світу" через скандал з представником Нідерландів Йостом Кляйном. Докладніше про скандал можна почитати тут.

Фото: esc.vote

Коли і де дивитись фінал "Євробачення-2024"

За центральноєвропейським літнім часом шоу розпочнеться о 21:00, за Києвомо 22:00. Дивитися "Євробачення-2024" онлайн можна буде на YouTube-каналі Eurovision Song Contest мовою оригіналу.

Трансляція "Євробачення-2024" в Україні буде доступна на телеканалі "Суспільне Культура" та всіх платформах "Суспільного": сайті "Суспільне Культура" і "Суспільне Євробачення".

На YouTube-каналі "Євробачення Україна" глядачі можуть дивитися передшоу, яке розпочнеться за півгодини до фіналу, о 21:30, а також спостерігати за роботою Тімура Мірошниченка та ставити йому запитання у режимі реального часу. Додасть нотку гумору сьогодні комік Василь Байдак, який став співкоментатором постійного голосу "Євробачення" в Україні.

Хто виступить у фіналі "Євробачення-2024"

Фіналісти вийдуть на сцену в такому порядку:

  1. Швеція: Marcus & Martinus – Unforgettable.
  2. Україна: alyona alyona & Jerry Heil - Teresa & Maria
  3. Німеччина: ISAAK - Always On The Run
  4. Люксембург: TALI – Fighter.
  5. Нідерланди: Joost Klein - Europapa
  6. Ізраїль: Eden Golan - Hurricane
  7. Литва: Silvester Belt - Luktelk
  8. Іспанія: Nebulossa - ZORRA
  9. Естонія: 5MIINUST x Puuluup - (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi
  10. Ірландія: Bambie Thug - Doomsday Blue
  11. Латвія: Dons - Hollow
  12. Греція: Marina Satti - ZARI
  13. Великобританія: Olly Alexander - Dizzy
  14. Норвегія: Gåte - Ulveham
  15. Італія: Angelina Mango - La Noia
  16. Сербія: TEYA DORA - RAMONDA
  17. Фінляндія: Windows95man – No Rules!
  18. Португалія: iolanda - Grito
  19. Вірменія: LADANIVA - Jako
  20. Кіпр: Silia Kapsis - Liar
  21. Швейцарія: Nemo - The Code
  22. Словенія: Raiven - Veronika
  23. Хорватія: Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim
  24. Грузія: Nutsa Buzaladze - Firefighter
  25. Франція: Slimane - Mon Amour
  26. Австрія: Kaleen - We Will Rave

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Як голосувати у фіналі "Євробачення-2024"

У фіналі голосують жителі всіх країн, які беруть участь у цьогорічному конкурсі. Віддати свій голос можна за допомогою програм для iOS, Android або Windows, телефоном та/або через SMS. Відповідні номери будуть оголошені під час трансляції шоу.

Голосувати можна до 20 разів, але голос віддавати за представника своєї країни не можна. Тобто українці в Україні не можуть проголосувати за alyona alyona і Jerry Heil.

Голосування розпочнеться перед початком конкурсної програми і триватиме протягом усього шоу. Також глядачам нададуть ще 40 хвилин після завершення фіналу, щоби віддали свій голос за фаворита ті, хто не зробив це під час виступів.

У фіналі, на відміну від півфіналів, голоси глядачів складають 50% від загальної оцінки. Інші 50% визначає національне журі кожної країни-учасниці.

Країни, які не беруть участь у "Євробаченні-2024", голосують через сайт esc.vote. Для них голосування завершиться на початку прямого ефіру – воно розпочалося після вечірньої репетиції фіналістів.

Дивіться, яким був виступ alyona alyona і Jerry Heil у першому півфіналі "Євробачення-2024".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Велика честь для мене: Девід Бекхем розсекретив подробиці зустрічі з Чарльзом III

Девід Бекхем і Чарльз III зустрілися - про що говорили знаменитості та яку посаду отримав футболіст від британського монарха

Дмитро Удовиченко переміг на престижному музичному конкурсі у Бельгії: що відомо про скрипаля

Скрипаль Дмитро Удовиченко став першим українцем, який переміг на престижному музичному конкурсі імені королеви Єлизавети

Володимир Завадюк висловився про життя після камінг-ауту та показав романтичні фото з коханим

Володимир Завадюк розповів про життя після камінг-ауту - продюсер показав свого обранця та висловився про стосунки з мамою