Лайм

Показали заклик на весь світ: українська делегація на "Євробаченні-2024" отримала штраф через порушення

У соцмережах alyona alyona озвучила деталі

Українська делегація на "Євробаченні-2024" отримала штраф через порушення правил. Так, представники нашої країни одягнули футболки з написом Free Azovstal Defenders (Вільні захисники Азовсталі), не побоявшись заборони демонструвати політичні жести на заході. Цей рішучий крок потягнув за собою фінансове стягнення.

У Instagram alyona alyona розповіла про труднощі, які виникли ще на етапі підготовки до цієї дії. Зокрема, у пості вона зазначила, що проблеми з’явилися ще на момент друку напису на речах.

Читайте також: Сила надихає нас усіх: представник Латвії на "Євробаченні" зворушливо підтримав Україну.

Фото: instagram

"Ми обдзвонили декілька поліграфій, частина з них не працювала, а інша – відмовлялася робити принт. Проте з однією поліграфією ми змогли домовитися після того, як ми п'ять разів подзвонили їм та слізно попросили допомогти. Перед входом у залу наша команда вдягла футболки під свої інші футболки та кофти і змогли пройти з ними у green room", - написала реперка.

На пісенному міжнародному конкурсі відбувалася ретельна перевірка не лише одягу, а навіть нігтів, адже заборонялися будь-які написи чи подібні речі. Тим не менше, українська делегація розуміла, що під час повтору виступів усіх конкурсантів оператори будуть показувати команду також, і попри великі ризики, вони змогли показати футболки із закликом, після чого пізніше заплатили штраф.

"Тому, коли до нас підійшла камера, наша команда швидко розкрилася і показали наш заклик на весь світ. Ми дуже ризикували, проте все вийшло. Відбилися просто фінансовим штрафом. Я неймовірно рада, що нам удалося нагадати світу про наших військовополонених", - додала виконавиця.

Читайте на тему: Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів.

Фото: instagram

Що стосується заходів безпеки на конкурсі "Євробачення-2024", то перед початком першого півфіналу глядачі бачили декілька сотень поліцейських, які патрулювали центр міста Мальме. Також були створені снайперські позиції прямо на дахах навколо Malmo Arena, де проходив масштабний пісенний захід. Саму місцевість біля концертного залу облаштували камерами спостереженнями.

Також правоохоронцям міста Мальме допомагали поліцейські із Норвегії, Данії та Швеції. Для того, щоб потрапити на Malmo Arena, глядачам потрібно було пройти перевірку, оскільки їм також заборонялося приносити політичну символіку, у тому числі і палестинські прапори для перегляду шоу.

Фото: instagram

Нагадаємо, alyona alyona і Jerry Heil зайняли на "Євробаченні-2024" третє місце із загальною кількістю балів 453. Переможцями стали представники Швейцарії Nemo: справжнє ім'я артиста - Немо Меттлер, який позиціонує себе як небінарна особа та просить звертатися до нього на займенник вони. Друге місце дісталося співаку Baby Lasagna з Хорватії, який виконав на конкурсі композицію "Rim Tim Tagi Dim" та здобув в загальному 547 балів.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Втратив зв'язок на 1,5 місяці: зірка "Х-фактору" розповів про зникнення мами на початку війни

Співак та фіналіст проекту Х-фактор Дмитро Волканов згадав, що не міг півтора місяця додзвонитися до своєї матері на початку війни

Військовий та поет Олексій Бик висміяв Сергія Жадана, який мобілізувався до війська

Військовий та поет Олексій Бик висміяв Сергія Жадана, якого сфотографували в одному із закладів Харкова

Ніколи не були патріотами: Валентина Хамайко висловилася про Потапа і Настю Каменських

Українська телеведуча Валентина Хамайко розповіла про своє ставлення до Потапа і Насті Каменських, яких критикують під час війни