Лайм

Сила надихає нас усіх: представник Латвії на "Євробаченні" зворушливо підтримав Україну

Артист вже не вперше демонструє жест солідарності

Конкурсну пісню alyona alyona і Jerry Heil для "Євробачення-2024" виконали не лише переможці Nemo, але і представник Латвії. Так, виконавець Dons (справжнє ім'я - Артур Шингирейс) заспівав композицію "Teresa & Maria" та виклав відповідний ролик у своїх соцмережах.

У відео артист позував із синьо-жовтою стрічкою на жакеті, а після виконання сказав: "Слава Україні!". "Дякую, Україно, за виховання двох талановитих артистів. Сила України надихає нас усіх!", - також йдеться в публікації.

Читайте також: "Євробачення 2023", яке проходило у Британії від імені України, отримало премію BAFTA TV.

Фото: instagram.com/dons_lv

На "Євробачення-2024", яке цього року проходило у Мальме, представник Латвії поїхав із піснею "Hollow". Ця композиція є перекладеною версією "Lauzto šķēpu karaļvalsts" ("Королівство зламаних списів") і базується на актуальній сьогодні проблемі не йти за натовпом і залишатися вірним собі. Музикант уточнював: "Коли ми закінчили "Hollow", ми всі відчули всередині, що ми створили щось, що змусило час зупинитися".

До слова, на "Євробачення" Dons потрапив з третьої спроби. В минулому він намагався представити свою країну на цьому конкурсі з піснями "My Religion is Freedom" (2010) і "Pēdējā Vēstule" (2014), але обидва рази посідав друге місце в національному фіналі Латвії.

Свою кар'єру співак розпочинав з латвійського з латвійського реаліті-шоу "Talantu Fabrikā" (дослівно "Фабрика талантів") у 2003 році. Успіх та популярність до нього прийшли після випуску 7 альбомів латиською мовою.

Читайте на тему: Привернули увагу до України: alyona alyona і Jerry Heil висловилися про результати "Євробачення-2024".

Коментуючи свій музичний стиль, Артур казав наступне: "Справа в тому, що у текстах пісень я іноді маю на увазі одне, але слухач каже мені, що в ньому тексти пробудили щось інше. Ось чому я більше ніколи не випалюю нічого про тексти пісень. Кожен знаходить у цих текстах щось своє".

Окрім того, під час повномасштабної російсько-української війни Dons продемонстрував ще один жест підтримки нашій країні, а саме - прихистив пса, який постраждав від російської агресії у Харкові. Про це він розповідав Суспільному під час церемонії відкриття "Євробачення-2024":

"Я дуже щасливий, що моя мама зараз зайнята. Вона гуляє із собакою щодня. Ронні живе з моєю мамою. Він прекрасний, і ми щасливі, що він із нами".

Фото: instagram

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Зірку "Піратів карибського моря" загризла акула: що відомо про трагічну загибель актора

Актор та професійний серфер Тамайо Перрі трагічно загинув Гаваї від укусів акули

Втратив зв'язок на 1,5 місяці: зірка "Х-фактору" розповів про зникнення мами на початку війни

Співак та фіналіст проекту Х-фактор Дмитро Волканов згадав, що не міг півтора місяця додзвонитися до своєї матері на початку війни

Військовий та поет Олексій Бик висміяв Сергія Жадана, який мобілізувався до війська

Військовий та поет Олексій Бик висміяв Сергія Жадана, якого сфотографували в одному із закладів Харкова