Лайм

Олена Зеленська у чорному монолуці вшанувала пам'ять дітей, які загинули внаслідок війни

Перша леді звернулася до світу із закликом

4 червня у світі відзначається Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії, і Олена Зеленська взяла участь у заході з цієї нагоди. Вона вшанувала пам'ять маленьких українців, життя яких забрала російська агресія. Захід пройшов на території Меморіального комплексу "Національний музей історії України у Другій світовій війні".

Подробиці, а також фото перша леді оприлюднила на своїй сторінці в Instagram. У публікації вона наголосила, що після початку повномасштабної війни загинуло 550 дітей.

Читайте також: Спалені книги пахнуть горем: перша леді України розповіла, що придбала на "Книжковому Арсеналі".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Я вкотре звертаюся до міжнародної спільноти: допоможіть нам урятувати наших дітей. Ми не можемо вимірювати ціну їхніх життів вартістю ППО. Тому звертаюся до всіх присутніх: нашим дітям потрібен порятунок. Цей порятунок – захищене небо. Цей порятунок – покарання для їхніх убивць. Цей порятунок – визволення з російського полону 19 тисяч викрадених дітей. Цей порятунок – це зупинення агресії", - також наголосила пані Олена.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Присутні на заході мали можливість ознайомитися з експозицією "Недописані книги життя" та поклали іграшки на локації "Мартиролог дітей", ушанувавши таким чином пам'ять маленьких українців, яких вбила країна-окупант Росія.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Ми в Україні завжди давали собі слово, що наші жертви ніколи не стануть статистикою, не будуть "просто цифрами". Однак деякі цифри все ж важливі, бо вони красномовно свідчать про те, що буває, коли світ зволікає з підтримкою, - також говориться у пості. - Адже українські діти почали гинути ще в результаті перших російських нападів – із 2014 року. Загалом за 10 років російської агресії в Україні обірвалося майже 800 дитячих життів…".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте на тему: Олена Зеленська відвідала важливий захід в елегантному костюмі зі спідницею: новий образ першої леді.

На заході дружина Володимира Зеленського з'явилася у монолуці чорного кольору. Вона обрала штанний костюм, доповнивши його сорочкою та шкіряними туфлями-човниками на підборах. Завершили образ розпущене волосся, невелика кількість макіяжу та акуратні сережки золотого кольору. В руках Зеленська тримала маленьку м'яку іграшку.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Окрім того, в рамках заходу пам'ять загиблих дітей вшанували хвилиною мовчання.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Даний захід організувала радниця – уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук. Участь у ньому також узяли: міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, координаторка системи ООН в Україні, гуманітарна координаторка Деніз Браун та інші представники міжнародних організацій, очільники й представники агенцій ООН в Україні, посли та урядовці.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Племінник Ольги Сумської відповів, чи порозумівся з акторкою після конфлікту в мережі

Український актор В'ячеслав Хостікоєв розповів, чи порозумівся зі своєю тіткою Ольгою Сумською після його інтерв'ю про Антоніну Паперну в Москві

Це боляче: акторка і дружина військового звернулася до чоловіків, які веселяться в тилу

Акторка театру та кіно Євгенія М'якенька засудила чоловіків, які дозволяють собі виставляти напоказ безтурботне життя, поки інші воюють

Назавжди: Ніколь Кідман романтично привітала чоловіка з 18-ю річницею шлюбу

Оскароносна акторка Ніколь Кідман і кантрі-співак Кіт Урбан показали романтичне фото з нагоди 18-ї річниці весілля