Лайм

Спалені книги пахнуть горем: перша леді України розповіла, що придбала на "Книжковому Арсеналі"

Найбільше Зеленську вразили понівечені книги

Перша леді України Олена Зеленська, яка нещодавно вітала українців з Днем вишиванки, побувала на Міжнародному фестивалі "Книжковий Арсенал". Жінка поділилася враженнями від масштабного заходу та розповіла, які книги придбала.

Промовисті світлини Зеленська розмістила на сторінці у Facebook. Олена передусім звернула увагу на стенд харківського видавництва Vivat, чиї книги згоріли у друкарні "Фактор-Друк" під час потужного обстрілу Харкова росіянами.

Читайте також: Молода дружина Віктора Павліка влаштувала йому романтичний сюрприз з нагоди річниці весілля: фото

Олена Зеленська біля стенду видавництва VivatФото: facebook.com/olenazelenska.officia

"Спалені книги. Вони мали пахнути типографською фарбою, а пахнуть горем. Російська ракета вбила 23 травня не тільки їх, а й сімох працівників харківської друкарні "Фактор-Друк". Однак сьогодні стенд видавництва Vivat, чиї нові тиражі майже повністю тоді були знищені, – на "Книжковому Арсеналі 2024", який відкрився в Києві", – висловилася Зеленська.

Понівечені книгиФото: facebook.com/olenazelenska.officia

Перша леді додала, що поряд із небагатьма вцілілими книгами на стенді харків'ян лежали спалені книги як свідки страшних злочинів.

Цікаве спілкуванняФото: facebook.com/olenazelenska.officia

«Вважаю за честь придбати хоча б декілька книжок, що пережили російську атаку. Це "Ізмарагд княгині Несвіцької" Олександра Ірванця і "Мисливці за щастям" Валерія Пузіка», – додала дружина Володимира Зеленського.

Зеленська також придбала збірку "Вірші та пісні" убитого російськими окупантами українського поета Гліба Бабіча, "Форпост Охтирка" Євгенії Подобної, "Потяг прибуває за розкладом. Історії людей і залізниці" Марічки Паплаускайте, "Дім для Дома" української письменниці Вікторії Амеліної, яка загинула під час обстрілу Краматорська.

Раніше ми писали, що Віктор Павлік висловився про своє самопочуття після операції на серці. Артист уточнив, що продовжує період реабілітації.

Цікаві матеріали для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Будувалися понад 20 років: Джамала висловилася про дім батьків у Криму, який відібрали окупанти

Українська співачка Джамала висловилася про втрату батьківського будинку в окупованому Криму, який відібрали росіяни

Не бачу нічого кримінального: Каменських пояснила, чому продовжує співати російською

Відома українська співачка Настя Каменських не соромиться, що продовжує виконувати свої пісні російською мовою за кордоном  

Маю право: автор хіта "Я з України" заявив, що не вірить зіркам, які перейшли на українську

Соліст гурту "МЕРІ" Віктор Вінник сказав, що думає про артистів, які після початку війни почали виконувати україномовні пісні