Лайм

Дмитро Удовиченко переміг на престижному музичному конкурсі у Бельгії: що відомо про скрипаля

Хлопець захоплюється творчістю з самого дитинства

Дмитро Удовиченко став першим українським скрипалем, який переміг на міжнародному музичному конкурсі скрипалів імені бельгійської королеви Єлизавети. Фінал заходу відбувся на минулих вихідних у Брюсселі.

Музикант одержав головний приз який складається із премії королеви Матильди у сумі 25 тисяч євро, гастролей в Бельгії та за кордоном, а також можливості наступні чотири роки грати на скрипці Страдіварі 1708 року. Про це говориться на офіційному сайті конкурсу.

Читайте також: "Євробачення 2023", яке проходило у Британії від імені України, отримало премію BAFTA TV.

Друге місце та приз глядацьких симпатій дісталося Джошуа Брауну з Америки, а третє – скрипальці Еллі Чой. Призери також забрали грошові нагороди в розмірі від чотирьох до двадцяти тисяч євро.

Дмитро УдивиченкоФото: queenelisabethcompetition.be

Що відомо про Дмитра Удовиченка

Українцю 25 років, він уродженець Харкова. Музикою захоплюється з 5-річного віку. Здобував головні премії на міжнародних заходах скрипалів, що проходили у Канаді, Сінгапурі, Фінляндії та інших країнах.

В нашій країні Дмитро закінчив Харківську спеціалізовану музичну школу-інтернат, після чого подався до Німеччини, де продовжив навчання в університеті мистецтв Фолькванг.

Міжнародний музичний конкурс був створений у 1937 році за ініціативи королеви Бельгії Єлизавети Баварської та скрипаля Ежена Ісаї. Захід відбувається у кілька етапів: попередній відбір зачиненими дверима та три відкриті виступи перед глядачами.

Читайте на тему: Куди зник Олександр Порядинський - переможець "Х-фактору", який вражаюче схуд і дійшов до Нацвідбору.

Для довідки: за життя герцогиня з династії Віттельсбахів Єлизавета Баварська займалася благодійністю та покровительствувала мистецтвам. Жінка мала високу популярність серед населення, а за порятунок єврейських дітей під час Другої світової війни була вшанована Ізраїлем як Праведник народів світу.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Вже другий місяць в ЗСУ: учасник гурту KAZKA повідомив, що доєднався до війська

Сопілкар гурту KAZKA Дмитро Мазуряк поповнив ряди ЗСУ і показав фото у військовій формі

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить 

Я сумував: Дан Балан після тривалого мовчання про війну несподівано приїхав в Україну

Молдавський співак Дан Балан приїхав в Україну і показав відео з Буковеля