Лайм

Переніс інсульт і переїхав до Чернігова: куди зник харизматичний ведучий з "Миколиної погоди"

Нині головному синоптику України 73 роки

Микола Луценко – український актор і телеведучий, який прославився завдяки програмі про погоду. "Миколину погоду" пам'ятає кожен українець, а його фраза "Хай проблеми та незгоди не роблять вам у житті погоди" стала справжнім крилатим виразом. Де зараз народний метеоролог і чим він займається під час повномасштабної війни – далі у матеріалі.

Читайте також: Де зараз співак Діля - ексучасник гурту ТНМК, який подолав рак.

Фото: ICTV

Микола Луценко народився та виріс у селі Качанівка Чернігівської області. Освіту здобув у Київському технікумі громадського харчування та Київському національному університеті театру, кіно та телебачення імені Карпенка-Карого.

До того як потрапити на телебачення Микола працював на ТЕЦ. "Я був КВПіА. Це я ходив, контролював, щоб усі вимірювальні прилади працювали. Тоді були реєстратори, така стрічка крутилася і такий самописець, а потім він раз – і облило всі ці дані. Така в мене була робота", - розповідав Луценко в інтерв'ю ЧEline.

Фото: Скріншот

Пізніше він почав працювати у Театрі юного глядача, проте завжди мріяв потрапити на телебачення.

"Я просто грав у театрі і, як то кажуть, як кінь, працював з ранку до вечора. Я знав, що рано чи пізно прийдуть і самі запропонують. Так і вийшло", - розповідав він.

Якось у перерві між спектаклями до театру прийшли дві жінки з телебачення, які шукали підлітка для нового проекту.

"А мені 30 років. Кажу, що можу. А там Сузанна така інтелігентна була, не може сказати "Чоловіче, йдіть звідси". Каже, що я не підходжу. А я кажу "Ні, я хочу на хлопчика". Будь-який хлопчик, дівчинка, все що хочеш. Дивляться на мене, як на божевільного. А я ще в образі. Якби я не в образі, я ніколи б", - згадував він.

Фото: ICTV

Вже за кілька днів Миколу Миколайовича запросили прийти на телебачення і запропонували роль у дитячій передачі.

У 1996 році Луценко потрапив на телеканал ICTV і став вести "Миколину погоду". Чоловік щоразу з'являвся у новому образі, а його харизма завойовувала увагу всіх глядачів, які вирішили дізнатися прогноз погоди. Незвичайна манера подачі інформації стала візитівкою Миколи, а його фраза "Хай проблеми та незгоди не роблять вам у житті погоди", яку він говорив наприкінці ефіру - культовою.

Читайте також: Що зараз із популярним у 90-ті гуртом "Ненсі", який вважали російським.

Фото: Скріншот

У 2017 році улюбленець глядачів переніс інсульт. Через хворобу у телеведучого відібрало мову.

"Інсульт стався дуже швидко. Прокинувся серед ночі, а кімната ніби пливе кудись. Не можу піднятися, не можу говорити. Добре, що був у квартирі не сам. "Швидка" приїхала буквально через хвилин п’ять, а в лікарні мене дуже швидко взяли в обіг. Але говорити не міг – тільки одні матюки з мене вилазили. Не знаю чому, в житті я не використовую цю лексику. Лікарі сміялися: "Якщо матюкається, то буде толк". Потім була реабілітація – часом невеличкий текст повторював перед ефіром вдома по сто разів", - згадував Луценко в інтерв'ю OBOZ.UA.

Після перенесеного інсульту Микола ухвалив рішення переїхати з Києва до Чернігова, подалі від великих заторів та ближче до малої батьківщини.

"Виїхав із цього змієвого міста, – жартує Луценко, згадуючи своє життя в столиці. – Живу в Чернігові – і, знаєте, він такий класний. Дуже гарне та душевне місто. Для пенсіонерів – просто супер (сміється). Коли приїжджаю до Києва у справах, тікаю якнайшвидше додому. Київ дуже багато забирає енергії".

Читайте також: Міняла підгузки людям похилого віку: як війна змінила життя зірки українських серіалів Таїсії Щурук.

Фото: ICTV

Неподалік міста Луценко має ще й дачу. "Ви б бачили, як у мене тут красиво! Все в ампельних квітах, звисають, як в садах Семіраміди. Дубовий гай поряд. А яке повітря! І від порога звідти до квартири в Чернігові – всього 10 кілометрів. Ви розумієте, що це таке? А житло в мене в самому центрі. Дуже радий, що свого часу прийняв таке рішення: переїхати сюди. Київську квартиру продав. Я людина з села, люблю травичку", - розповів він.

Нині Миколі Луценку 73 роки, і офіційно він вже давно на пенсії. Незважаючи на це, чоловік продовжує працювати, і зараз займається дубляжем. Його голосом у мультфільмі "Панда Кунг-фу" говорить Пан Пінг, у "Рататуї" - Гюсто, у "Сімпсонах" - Гомера.

Фото: ICTV

Дізнайтесь також, де зараз співак Олександр Павлік: старший син Віктора Павлика виїхав з України.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Заочні снайпери: Андрій Джеджула висловився про артистів, які виїхали з України

Український шоумен і волонтер Андрій Джеджула прокоментував поведінку Потапа, Влада Ями та Олега Винника, які обрали життя за кордоном під час війни

Закликав до війни проти України: СБУ повідомила про підозру зірці "Універу" Віталію Гогунському

Російський актор Віталій Гогунський, який грав Кузю у серіалі "Універ", отримав підозру від СБУ

Анастасія Приходько показала, як підріс її молодший син Лука: рідкісне фото

Українська співачка Анастасія Приходько поділилася з передплатниками у мережі знімком із 3-річним сином Лукою у невимушеній обстановці