Лайм

Що зараз з популярним в 90-ті гуртом "Ненсі", який вважали російським

Шість років тому пішов з життя один із вокалістів колективу

Гурт "Ненсі" - український музичний поп-гурт, який був на піку популярності у 1990-ті роки. Їхня пісня "Дым сигарет с ментолом" стала справжнім хітом, яка й нині знаходиться у плейлисті у меломанів. Колектив довгий час вважали російським, хоча його історія розпочалася у Костянтинівці Донецької області, звідки родом його засновник. Де зараз учасники гурту і чим займаються під час війни в Україні – далі у нашому матеріалі.

Читайте також: Де зараз співак Олександр Павлік: старший син Віктора Павлика виїхав з України.

Фото: instagram.com/sergeynensi

Гурт "Ненсі" з'явився завдяки українському співаку та автору пісень Анатолію Бондаренку. Інтерес до музики він став виявляти з дитинства: грав у шкільних ансамблях та брав участь у аматорських шкільних групах як соліст та бас-гітарист, а потім ритм та соло-гітарист.

У 1983 році Бондаренко створив гурт "Хоббі", який став популярним на Донеччині. Колектив випустив альбом із авторськими піснями, заголовна композиція "Хрустальная любовь" невдовзі увійшла до платівки "Ненсі" 1990-го року "Туман-туман".

У період розпаду СРСР музикант закрив "Хоббі" та зібрав нових учасників для гурту з перспективою переїзду до Москви. Так у 1992 році з'явився гурт "Ненсі". Назва колективу була обрана не випадково - так звали перше кохання Анатолія.

Фото: instagram.com/nensi_music

"Колись у вісімдесятих, у піонерському таборі "Донецька юність" у Слов'яногорську, в найкрасивіших місцях, я зустрів її. У цьому піонерському таборі я проводив щоліта з першого класу до восьмого - там мама працювала, світла їй пам'ять. У сьомому класі ми вже були підлітками, ми танцювали, закохувалися... До нас приїхала група юнаків та дівчат з різних країн світу, серед яких була Ненсі, - розповідав Бонаренко.- Ми кілька років переписувалися, доки не змінилася політична обстановка, я писав листи ще й ще, але вони поверталися до мене або не доходили до неї. Сказали, що її сім'я змінила місце проживання. Так це ім'я залишилося зі мною в житті…".

Фото: instagram.com/sergeynensi

Засновник "Ненсі" Анатолій Бондаренко став солістом гурту. Другим учасником – росіянин Андрій Костенко, який три роки жив у Костянтинівці. Пізніше до колективу доєднався Аркадій Царьов, проте за короткий час він покинув гурт. На його місце взяли сина Анатолія Бондаренка – Сергія, який виріс у музичній атмосфері.

Сергій Бондаренко співав у гурті "Ненсі" протягом 11 років, проте у 2018 році його життя раптово обірвалося у віці 31 року. Причиною смерті стала "хвороба, що раптово розвинулася". Він помер у лікарні. Поховали музиканта у Києві.

Читайте також: Куди зник Іван Дорн і що він говорить про Україну на третій рік повномасштабної війни.

Фото: instagram.com/sergeynensi

Свій перший студійний альбом "Ненсі" записали у Донецьку у 1992 році. Він отримав назву "Дым сигарет с ментолом". Однойменна пісня пізніше була включена до багатьох збірок.

За час існування гурт записав понад 20 альбомів. Серед інших популярних у 90-х пісень колективу - "Чистый лист", "Я тебя нарисовал", "Я ухожу от тебя", "Как я любил тебя", "Ива", "Черный Каддиллак", "Девушка мечты", Отель" та інші.

Цікаво, що завдяки пісні "Дым сигарет с ментолом" Бондаренко познайомився зі своєю майбутньою дружиною Оленою. Жінка обожнювала цю композицію і прийшла до ресторану, де виступав колектив, щоб її послухати. Анатолій побачив шанувальницю і захотів з нею познайомитись. За рік пара одружилася, а згодом дружина Бондаренкп стала директором "Ненсі".

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Анатолій Бондаренко відмовляється виступати в РФ, але мовчить про війну та обстріл рідної Костянтинівки. На прохання підписника висловити свою позицію та сказати, як він ставиться до війни, український музикант написав довгий коментар.

"До війни не ставлюсь. Ну хіба що як людина, до якої вона сама прийшла та постукала у двері. Декілька років тому ми почали створювати всесвіт Nensiland, країну без кордонів, політики та війн. І ми там не воюємо. Я не проти кого, а проти чого. Я проти насильства та війн. Я за творення та процвітання цивілізації, за любов. Хто винний в цій та інших війнах? Винні люди. Ті хто створює комфортні умови політикам і делегує їм повноваження робити це. То ж звинуватити конкретно одних президентів і лідерів не варто. Без схвалення, підтримки та участі людей війни не починають. Ви колись зустрічали приклади бою сам на сам президентів-лідерів країн", - заявив засновник "Ненсі".

Читайте також: Народилася і виросла у Києві: як Любов Успенська стала путіністкою, яка підтримує війну.

Фото: instagram.com/anatoliynensi

Нині гурт "Ненсі" виступає в Європі та збирає аншлаги. Кадри з виступів Бондаренко публікує на своїй сторінці в Instagram. Окрім цього Бондаренко підробляє у Києві таксистом, про що у соцмережах повідомила киянка Катерина Жемчужнікова.

"Мене щойно на таксі додому підвозив чоловік, який, як виявилося, музикант відомого у 1990-ті по всьому пострадянському простору гурту з Донбасу. Я думала він дещо перебільшує, а коли зайшла додому і загуглила, то трохи прифігіла", - написала дівчина у соцмережі X (Twitter).

Фото: instagram.com/anatoliynensi

Дізнайтеся також, що сталося з Дмитром Ступкою - українським актором, який вибрав безтурботне життя в США.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil