Лайм

Дітей актора Віктора Стороженка, який служить у ЗСУ, образили через колір шкіри

Захисник має сина і доньку

Український актор і військовослужбовець Віктор Стороженко, який на початку великої війни отримав серйозне поранення на фронті, розповів, що його маленькі діти зазнали расистських образ з боку підлітків.

Як написав захисник у Facebook, неприємний інцидент стався на дитячому майданчику. Старший син Стороженка, Мартін, грав з двома хлопцями, які в якийсь момент почали обзивати його "негром". Дружина Віктора це почула і запитала у кривдників, чи розуміють вони, що це расизм, на що ті відповіли: "так". Забираючи дітей з вулиці, жінка почула вслід те саме слово.

Читайте також: Казали ставати на коліна: 10-річна Фрося Мельник розповіла про знущання у школі.

Фото: facebook.com/martin.fildman

"Це моя сім'я і сьогодні вони дізналися, що вони Негри! Дружина вперше з таким зіткнулася, подзвонила спантеличена, чую що сльози. Запитала: Що робити?", - розповів актор у себе на сторінці.

Віктор узяв паузу, після чого запропонував дружині написати про інцидент у домовому чаті. Скріншот повідомлення Стороженко прикріпив до свого допису.

"Дорогі сусіди, сьогодні на майданчику стався прикрий інцидент. Я гуляла зі своїми двома дітьми і старший син почав грати з хлопчиками 10-12 років, які гуляли без батьків. В певний момент я почула, що вони обзивають його "негр". Я сказала хлопцю: "Ти розумієш, що це расизм?" Мені відповіли: "Так". Мене це дуже обурило і спантеличило. На жаль, мій чоловік не може зараз захистити моїх дітей, тому що він захищає третій рік нашу країну і, як я сподівалася, наші спільні цінності: демократію, рівність та гідність", – звернулася жінка до сусідів.

Фото: facebook.com/martin.fildman

Сам Віктор порадив дружині поводитися при дітях так, ніби нічого не сталося, адже малеча не розуміє, що означає це слово, але "зчитує реакцію" мами.

"Слова насправді не страшні, це лише струс повітря, хочеш, скажи, якщо ще раз почує таке, нехай називає його Москаль", – дав Стороженко пораду коханій.

Фото: facebook.com/martin.fildman

Раніше Віктор Стороженко показував, що окупанти-мародери крадуть у селах.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Будувалися понад 20 років: Джамала висловилася про дім батьків у Криму, який відібрали окупанти

Українська співачка Джамала висловилася про втрату батьківського будинку в окупованому Криму, який відібрали росіяни

Не бачу нічого кримінального: Каменських пояснила, чому продовжує співати російською

Відома українська співачка Настя Каменських не соромиться, що продовжує виконувати свої пісні російською мовою за кордоном  

Маю право: автор хіта "Я з України" заявив, що не вірить зіркам, які перейшли на українську

Соліст гурту "МЕРІ" Віктор Вінник сказав, що думає про артистів, які після початку війни почали виконувати україномовні пісні