Лайм

Зірка "Володаря перснів" приїхав у Чернівці: що голлівудський актор робить в Україні

Раніше чоловік з'являвся на публіці у футболці з тризубом

Голлівудський актор Вігго Мортенсен, який активно підтримує Україну, прибув до Чернівців у день відкриття кінофестивалю "Миколайчук Open". Його стрічку "Мертві не завдають болю" презентували на церемонії відкриття 16 червня.

Знаменитість, як відомо, є режисером цього фільму, сценаристом та грає у ньому одну з головних ролей. Він сам захотів взяти участь у фестивалі в рамках свого туру Європою, куди також відправився з презентацією стрічки. Про приїзд зірки стало відомо "Суспільному" зі слів програмного директора кінофестивалю Алекса Малишенка.

Читайте також: Орландо Блум висловив слова підтримки українським дітям та розповів історію 8-річної Мілани.

Фото: Пресслужба Миколайчук Open/Михайло Крилюк

Вищезгадану стрічку вже встигли побачити глядачі на різних кінофестивалях, наприклад, у Торонто у минулому році. Також фільм вийшов у кінопрокат і в інших країнах минулого місяця. Фільм "Мертві не завдають болю" - вестерн, який розповідає про події 1860-х років років у США. Глядач знайомиться з історією кохання у період Громадянської війни.

Що стосується самого Мортенсена, то американський актор данського походження, який зіграв роль Арагорна у фільмі "Володар перснів", - один із тих зірок, хто публічно підтримав нашу країну у період повномасштабного вторгнення. На кінофестивалі у Глазго, який проходив у березні цього року, він постав у чорній футболці з тризубом, а також записував ролик зі словами підтримки для України. До слова, чоловіка тричі номінували на премію "Оскар" - це ставалося у 2008, 2017 та 2019-му роках.

Читайте на тему: Мадонна висловилася на захист українських дітей та підтримала Саміт миру у Швейцарії: відео.

Окрім того, актор відомий критикою експрезидента США Дональда Трампа під час його перебування на посаді. На тлі ситуації, коли республіканці намагалися заблокувати військову допомогу Україні, Вігго закликав не робити цього та продовжувати підтримку.

"Два роки смерті, руйнування та неймовірних страждань українського народу. Щоб будь-хто в моїй рідній країні, Сполучених Штатах Америки, або в будь-якій іншій країні світу ігнорував варварство, захоплення землі Путіним і його уряд, що як на мене – незрозуміло і не можна пробачити. Я підтримую народ України та його прагнення до територіальної цілісності. Хай живе вільна Україна", - заявляв Мортенсен у відео, яке оприлюднили на сторінці платформи United24 в Instagram.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Усик відреагував на підтримку з боку всесвітньо відомого репера

Український боксер Олександр Усик показав фото з американським репером Снуп Доггом та подякував йому за підтримку

Справжній україномовний хлопчик: Даша Квіткова розповіла про виховання дворічного сина Лева

Популярна блогерка Даша Квіткова підкреслила, що її дворічний син Лев не знає російських слів та суржика, а говорить лише українською  

Дата встановлення миру в Україні вже відома: старець Прохор отримав видіння про кінець війни

Старець Прохор отримав видіння, що війна в Україні закінчиться підписанням мирної угоди в кінці 2025 року