Лайм

Всі папери готові: український письменник повідомив, що мобілізується до ЗСУ

Військо поповнюється знаменитими українцями

Слідом за Сергієм Жаданом до війська долучився ще один український письменник – Мартин Якуб. Автор кримінальних романів "Не твоє собаче діло", "Мертві моделі" повідомив, що вступає до лав Збройних Сил України, і служитиме за контрактом.

20 червня на особистій сторінці у Facebook письменник і волонтер написав, що вже пройшов військово-лікарську комісію, і наступного тижня у нього розпочинається бойова підготовка.

Читайте також: Троє учасників гурту "Жадан і собаки": Сергій Жадан озвучив подробиці мобілізації до НГУ.

Фото: facebook.com/yakub.martyn

"Йду на контракт до ЗСУ. Всі папери готові, ВЛК пройшов, фотографії красиві зробив. Наступного тижня їду в учбовий центр", - повідомив він підписникам.

Фото: facebook.com/yakub.martyn

Мартин Якуб – український письменник, дизайнер і волонтер. Народився і виріс у Житомирі. У 1998-2004 роках навчався у Національному університеті "Києво-Могилянська академія", де вивчав політологію. На другому курсі працював помічником голови юридичного апарату Верховної Ради.

Читайте також: Стаю на захист своєї країни: українська акторка доєдналася до ЗСУ.

Мартин Якуб є автором та ведучим інтелектуально-розважального шоу Martyn Yakub Sho°, який популяризує літературу та українських письменників.

У березні 2023 року письменник представив у Житомирі виставку "Живі "розстріляні" - про художників Розстріляного відродження. Проект складався з 15 зображень, створених за допомогою штучного інтелекту.

Фото: facebook.com/yakub.martyn

Окрім літературних премій "Смолоскип-2018", "Книга року BBC-2019", Мартин Якуб має нагороди "Волонтер України", "Хрест громадянських заслуг" та медаль "За гідність та патріотизм".

"В мене багато знайомих і родичі – військові. Телефонують, кажуть – купи дві бензопили. Я йду й купую. Якщо не вистачає власних грошей, я вишукую якусь оригінальну книжку, розігрую її. Люди хочуть допомагати армії, їм просто треба трошки підказати цікавий шлях, як задонатити. А вже певна довіра до мене як до персонажа є, маю й нагороду "Волонтер України", тому люди вірять, що я за ці гроші не куплю собі бутерброд якийсь", - розповідав письменник про своє волонтерство в інтерв'ю "Суспільному".

Раніше лідер гурту "Фіолет" Сергій Мартинюк пояснив, чому пішов на фронт на третій рік війни.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Будувалися понад 20 років: Джамала висловилася про дім батьків у Криму, який відібрали окупанти

Українська співачка Джамала висловилася про втрату батьківського будинку в окупованому Криму, який відібрали росіяни

Не бачу нічого кримінального: Каменських пояснила, чому продовжує співати російською

Відома українська співачка Настя Каменських не соромиться, що продовжує виконувати свої пісні російською мовою за кордоном  

Маю право: автор хіта "Я з України" заявив, що не вірить зіркам, які перейшли на українську

Соліст гурту "МЕРІ" Віктор Вінник сказав, що думає про артистів, які після початку війни почали виконувати україномовні пісні