Лайм

Служу народу України: Сергій Жадан мобілізувався до лав Нацгвардії

Зірка раніше висловлювався про ставлення до служби

Письменник, лідер гурту "Жадан і Собаки" Сергій Жадан вступив до лав Національної гвардії України Хартія, про що заявляв напередодні. У соцмережах він показав фото у військовій формі, а також зазначив, що наразі проходить етап підготовки.

"Вступив до лав 13 бригади НГУ "Хартія". Проходжу вишкіл. Служу українському народу", - написав чоловік на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Свідомо обираю цей шлях: після повернення з Польщі українська режисерка вступила до лав ЗСУ.

Фото: facebook

Разом із Жаданом до лав НГУ приєднався й інший учасник гурту "Жадан і Собаки" Євген Турчинов, про що теж розповів у соцмережах: "Вступив до лав 13-ї бригади оперативного призначення НГУ "Хартія". Проходжу навчання".

Фото: facebook

Про мобілізацію відомий письменник заговорив ще наприкінці березня – це сталося під час відвідування ним бійців з "Хартії". Його слова передавали українські журналісти.

"Мені здається, сьогодні немає письменників чи не письменників, музикантів чи не музикантів - є громадяни України, які відчувають відповідальність за свою країну, і є громадяни, які намагаються цієї відповідальності уникнути в той чи інший спосіб. Військо, в принципі, всіх рівняє. Бо наше військо є доволі точним зліпком українського суспільства", - коментував знаменитість своє рішення долучитися до армії.

Тоді йшлося про те, що разом із ним мобілізується і його колега, проте його ім'я не називалося.

Читайте на тему: Олег Скрипка зробив заяву про мобілізацію та відповів, чи готові його сини піти на фронт.

Жадан з бійцями бригади "Хартія"Фото: instagram.com/serhiy_zhadan

До слова, добровольчий підрозділ "Хартія" з'явився на початку повномасштабної війни. Він складається як з професійних військових, так і цивільних, здебільшого з Харківщини. Назву бригади придумав сам Жадан, який з моменту виникнення опікується цим батальйоном. Крім того, виконавець разом із своїм колективом присвятив захисникам потужний гімн.

Після початку великої російсько-української війни солдати "Хартії" захищали Харків та область. Вони були одними з перших, хто вийшов на кордон із окупантами під час контрнаступу ЗСУ. Пізніше воїни стали 13-ю бригадою НГУ у складі Гвардії наступу і продовжують захищати нашу країну на гарячих напрямках.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Заочні снайпери: Андрій Джеджула висловився про артистів, які виїхали з України

Український шоумен і волонтер Андрій Джеджула прокоментував поведінку Потапа, Влада Ями та Олега Винника, які обрали життя за кордоном під час війни

Закликав до війни проти України: СБУ повідомила про підозру зірці "Універу" Віталію Гогунському

Російський актор Віталій Гогунський, який грав Кузю у серіалі "Універ", отримав підозру від СБУ

Анастасія Приходько показала, як підріс її молодший син Лука: рідкісне фото

Українська співачка Анастасія Приходько поділилася з передплатниками у мережі знімком із 3-річним сином Лукою у невимушеній обстановці