Лайм

Троє учасників гурту "Жадан і собаки": Сергій Жадан озвучив подробиці мобілізації до НГУ

Підготовку вони розпочали ще зимою

Письменник, поет і музикант Сергій Жадан, який днями повідомив, що долучився до Нацгвардії, прокоментував своє рішення. Зокрема, чоловік зазначив, що разом із ним мобілізувалося ще двоє учасників гурту "Жадан і собаки".

Про це знаменитість розповів у коментарі виданню Lb.ua. Також він поділився, що підготовку до війська разом з колегами розпочав ще зимою, а наразі усі троє проходять вишкіл.

Читайте також: Який вигляд має і чим займається Ігор Воєвуцький - колишній соліст гурту "Авіатор".

Сергій ЖаданФото: facebook

"Ми вже давно збиралися мобілізуватися. Починаючи із зими готувалися, проходили військово-лікарську комісію (ВЛК), наразі перебуваємо на вишколі. Ми – це члени гурту "Жадан і Собаки", нас троє", - сказав Жадан.

Як відомо, письменник вступив до 13-ї бригади НГУ "Хартія". Разом з іншими членами свого музичного колективу він буде служити у цьому добровольчому підрозділі, оскільки опікувався ним з моменту його створення.

"Ми допомагали її створювати, стояли біля витоків, підтримували як волонтери. Коли був поетичний вечір у Палаці спорту в Києві, я вже був рекрутом і писав заяву на відпустку – керівництво поставилося з розумінням, мене відпустили. Тим більше вечір був благодійний, і всі зароблені гроші ми передали на "Хартію". Як далі буде з творчою діяльністю – побачимо. Наразі, повторюся, ми – рекрути", - каже поет.

Читайте на тему: Вже у навчальному центрі: письменник та перекладач Остап Українець мобілізувався у ЗСУ.

Жадан з бійцями бригади "Хартія"Фото: instagram.com/serhiy_zhadan

Вперше про мобілізацію зірка заговорив у березні, а на початку червня підтвердив, що вже пробуває на навчаннях. Бажання долучитися до лав Нацгвардії письменник озвучив, коли відвідував бійців "Хартії".

Добровольчий підрозділ був створений на початку повномасштабної війни. До його складу входять як професійні військові, так і цивільні, здебільшого з Харківщини. Назву бригади придумав сам Жадан, а також разом з колегами присвятив захисникам потужний гімн.

До слова, з харківським рок-гуртом "Жадан і собаки" чоловік співпрацює з 2014 року (раніше колектив мав назву "Собаки в космосі"). Окрім письменництва та музики, відомий українець також з займається волонтерством, про що вже згадувалося вище.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Заочні снайпери: Андрій Джеджула висловився про артистів, які виїхали з України

Український шоумен і волонтер Андрій Джеджула прокоментував поведінку Потапа, Влада Ями та Олега Винника, які обрали життя за кордоном під час війни

Закликав до війни проти України: СБУ повідомила про підозру зірці "Універу" Віталію Гогунському

Російський актор Віталій Гогунський, який грав Кузю у серіалі "Універ", отримав підозру від СБУ

Анастасія Приходько показала, як підріс її молодший син Лука: рідкісне фото

Українська співачка Анастасія Приходько поділилася з передплатниками у мережі знімком із 3-річним сином Лукою у невимушеній обстановці