Лайм

Український музикант розповів, як Остапчук отримав відстрочку через "кумівство" у ВР: ведучий пояснив

Шоумен вже відповів на звинувачення у своєму Instagram

Фронтмен українського інді-поп гурту Our Atlantic Віктор Байда розповів у мережі, як він зустрів скандально відомого телеведучого та шоумена Володимира Остапчука під час проходження військово-лікарської комісії (ВЛК), а також що йому дали відстрочку на місяць через дзвінок другові до Верховної Ради (ВР).

Про це Байда написав на сторінці колективу в Instagram.

Читайте також: Краще самому зробити вибір: актор Юрій Феліпенко пояснив, чому вибрав добровільну мобілізацію.

З Володимиром Остапчуком він зустрівся 19 червня в одній із поліклінік столиці, де разом з іншими чоловіками проходили ВЛК. Віктор Байда стверджує, що відомий телеведучий був єдиним, хто був у супроводі поліцейських. Більше того, шоумен нібито проходив ВЛК без черг і ще хвалився цим.

"Пройшовши експрес ВЛК, нас усіх повезли до Шевченківського ТЦК, зокрема й Остапчука (загалом нас було 7)", - зазначив Байда.

Потім він продовжив: "Приїхавши до ТЦК, у тому числі з Володимиром, нам сказали чекати і що додому ми вже не повернемося, у всіх почалася паніка, адже інформацію нам майже не надали. Об'єднавшись, ми обговорювали можливі варіанти подій. Остапчук сказав, що у нас немає вибору і ми всі повинні служити. Не дивлячись на перевищення повноважень поліції та ТЦК питання тут тільки до Міноборони, які неспроможні вирішити проблеми мобілізації на третьому році повномасштабного вторгнення".

Фото: instagram.com/ouratlanticofficial

Читайте також: Після невдалих спроб стати на облік Анатолій Анатоліч пройшов ВЛК: що чекає на шоумена.

Однак Остапчук нібито зателефонував своєму приятелю з ВР і завдяки цьому йому вдалось уникнути мобілізації.

"О 23:00 ми вже всі сиділи в автобусі в очікуванні, коли нас відвезуть до розподільчого пункту на ДВРЗ, всі, окрім Володимира Остапчука. Вже в казармі я дізнався від хлопця, який був у нашій групі мобілізованих, що перед від'їздом на ДВРЗ він зателефонував другові у ВР і йому дали відстрочку на місяць. За словами хлопця (прізвище та ім’я називати не буду) він дізнався про це від самого Остапчука, коли той спілкувався з представниками поліції та ТЦК".

І підсумував: "Чим Володимир Остапчук кращий за інших громадян України, які, незважаючи на жорстокий та неправомірний метод мобілізації, все одно готові захищати Україну від ворога?".

У свою чергу Остапчук відреагував на звинувачення у "кумівстві" – він опублікував свою версію того, що сталося в Instagram-stories.

"Бачив публікацію хлопця, з яким проходив ВВК. Думаю, що треба прояснити. Він запитав, чим ми відрізняємося. Тільки тим, що я не оновлював дані, а ставав на облік. Через те, що я виїжджав жити до Канади, я був знятий з обліку", - зазначив шоумен.

Фото: instagram.com/vova_ostapchuk

Читайте також: Стаю на захист своєї країни: українська акторка приєдналася до ЗСУ.

Далі він продовжив пояснення.

"18 травня мені дали повістку на оновлення даних представники Шевченківського ТЦК. Через кілька днів я прийшов, але мені сказали, що треба йти за місцем прописки у Подільське. Я ходив туди, але через черги не міг потрапити і тому зателефонував до поліції, щоб запитати, що робити, бо термін, за який я мав стати на облік, спливає. Вони сказали, що треба пройти у Шевченківському, щоб зафіксувати, що я виконав усе, а потім перепройти у Подільському. Прописаний я в Подільському районі, тому зараз мене перенаправили до Подільського ТЦК, і всю цю процедуру я проходжу заново", - описав ситуацію Остапчук.

Він також наголосив, що вся інформація є у відкритому доступі та її можна перевірити.

Цікаві новини для вас:

  1. Остапчук привітав молоду дружину з 24-річчям і показав їхні романтичні світлини.
  2. Говорив, що перепише будинок: колишня Остапчука розповіла про їхній скандальний поділ майна.
  3. Нинішня і колишня дружини Володимира Остапчука посварилися в мережі: що сталося.

Новини партнерів

Читайте також

Вже другий місяць в ЗСУ: учасник гурту KAZKA повідомив, що доєднався до війська

Сопілкар гурту KAZKA Дмитро Мазуряк поповнив ряди ЗСУ і показав фото у військовій формі

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить 

Я сумував: Дан Балан після тривалого мовчання про війну несподівано приїхав в Україну

Молдавський співак Дан Балан приїхав в Україну і показав відео з Буковеля