Лайм

Краще самому зробити вибір: актор Юрій Феліпенко пояснив, чому обрав добровільну мобілізацію

Артист змінив свою звичну професію

Наприкінці квітня лави ЗСУ поповнив український актор Юрій Феліпенко. Зірка серіалів "Колір пристрасті" і "Обіцянка Богу" став частиною батальйону ударних БПАК Ахіллес 92 ОШБр. Артист доєднався до війська добровільно, не чекаючи вручення повістки.

В інтерв'ю Коротко про 31-річний захисник пояснив, чому обрав добровільну мобілізацію і чому зупинив свій вибір саме на батальйоні "Ахіллес".

Читайте також: Не все можна показувати: Даніель Салем поділився кадрами своєї небезпечної роботи на фронті.

Фото: instagram.com/y.felipenko

"Я пішов добровольцем, мені не приходила повістка, у мене не було броні. Мобілізувався, пройшов базову загальновійськову підготовку. А оскільки я спочатку пройшов рекрутинг і мені сказали, що "Ахіллес" бере мене до себе, у мене було відношення [документ від імені командира, в якому вказано, що конкретний військовий підрозділ готовий взяти до себе конкретного військовослужбовця]. Тож після базової загальновійськової підготовки, яку проходять абсолютно всі військовозобов'язані, коли їх мобілізують, мене не забрали невідомо куди, а забрали саме в "Ахіллес". Як домовлялися, так все і сталося", - поділився він.

Феліпенко зазначив, що він – з тих людей, які не люблять, коли їх до чогось примушують, тож вирішив не чекати повістки, а зробити перший крок сам. І тепер, за словами артиста, він почувається на своєму місці.

Юрій також розповів, що ще з 2014 року думав про те, аби стати на захист країни, проте сили та сміливості мобілізуватися тоді не було, адже був "надто зелений".

Фото: instagram.com/y.felipenko

"А вже коли почалася така широка і жахлива агресія зі сторони під…ів, то зрозумів, що рано чи пізно ми всі будемо там. То ж краще самому зробити свій вибір, ніж тебе десь загребуть і відправлять хтозна куди", - пояснив він.

Щодо вибору підрозділу, то в "Ахіллесі" Феліпенку сподобалася добре вибудована система рекрутингу.

"Умовно кажучи, місточок між цивільним життям і військовим. Коли ти подаєш заявку, тобі передзвонюють, з тобою напряму спілкуються досвідчені військові, у яких є бойовий досвід, звання. Вони на своєму досвіді знають, що таке війна. Саме такі люди ведуть з тобою бесіду - хто ти, чому ти йдеш до війська", - пояснив він.

Читайте також: Це боляче: акторка і дружина військового звернулися до чоловіків, які веселяться у тилу.

Окрім цього, актора захопило командування – позиція командира Юрія Федоренка, його український настрій та ставлення до своїх солдатів.

"Дає можливість розвиватися та навчатися. І нас спочатку навчають, і лише потім ти перебуваєш на бойових позиціях і отримуєш свій бойовий досвід", - розповів Юрій.

Фото: instagram.com/y.felipenko

Раніше Юрій Феліпенко поділився, як відбуваються його військові навчання у батальйоні "Ахіллес".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Вже другий місяць в ЗСУ: учасник гурту KAZKA повідомив, що доєднався до війська

Сопілкар гурту KAZKA Дмитро Мазуряк поповнив ряди ЗСУ і показав фото у військовій формі

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить 

Я сумував: Дан Балан після тривалого мовчання про війну несподівано приїхав в Україну

Молдавський співак Дан Балан приїхав в Україну і показав відео з Буковеля