Лайм

"Не хочу ображати людей своєю появою на вулицях": співачка Луна покинула Україну

Співачка пояснила причини виїзду за кордон

Українська співачка Луна (справжнє ім'я – Христина Герасимова), перша дружина українського продюсера Юрія Бардаша, пояснила, чому виїхала з України.

В інтерв'ю "Медузі" вона зізналася, що тепер її дім "всередині, навколо мене та моєї родини, де б ми не опинилися".

Читайте також: Співачка Луна вдруге стала мамою і подякувала ЗСУ за можливість народити у Києві.

"Це я [кажу] з величезною любов'ю до своєї вітчизни, до своєї рідної країни. Я не хочу ображати інших [людей в Україні] своєю появою на вулицях, моїм неправильним, на їхній погляд, вчинком. Я зібралася і поїхала, прийняла негатив" від співвітчизників, які розчарувалися в тому, що я не пішла з основного наративу, що просувається у нас. Поміняла внутрішні налаштування - і назавжди забрала із собою частинку Києва", - сказала Луна.

Співачка пояснила, що виїхала з України, насамперед через втому від постійного стресу: тривоги, обстріли, відключення світла.

"Народження молодшої дитини зробило рішення про від'їзд очевидним. Плюс я вирішила випускати пісні російською мовою. Я виступала у Києві восьмому місяці вагітності з україномовною програмою. Наші військові просили виконати пісню "Пальміра", яка їх підтримує на фронті. Я заспівала її в кінці, і наступного ранку побачила, як мене, вагітну, на всіх смугах хейтять і звинувачують. Наче війна трапилася через Луну — через те, що Луна заспівала для наших військових російською мовою", - розповіла співачка.

Після цього вона вирішила, що поки що не хоче виступати в Україні.

"Мої пісні — моя інтелектуальна власність, якою я дуже дорожу і до якої я прийшла своєю працею, без меценатів та грантів. І тут мені кажуть: не можна співати пісні, які важливі не лише тобі, а й усій аудиторії. Усі розуміють — такі правила. В умовах війни неможливо просувати культуру та мову країни-агресора. Прийнявши це, я вирішила працювати і виступати для аудиторії за кордоном, яка приймає мене та мою творчість. Я не готова жертвувати творчістю. Я не пов'язую свої пісні з політикою Росії чи російською агресією.

У результаті я зібрала життя у 30 коробок, поїхала з дитиною. Випустила альбом, щоб нагадати собі та слухачам, що я все ще тут і продовжую творити. Я залишаюся вірною собі. Люди можуть або прийняти це або знайти інших кумирів", - заявила Луна.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також