Лайм

Що говорив про Україну та повномасштабну війну путініст Юрій Бардаш, який отримав підозру від СБУ

Чоловік відкрито демонструє проросійські погляди

Служба безпеки України оголосила про підозру колишньому українцю Юрію Бардашу, який підтримує повномасштабне вторгнення РФ в нашу країну та вже встиг набути російського громадянства. У минулому чоловік в своїх скандальних заявах закликав захопити Київ і Харків. Якими ще одіозними вчинками відзначився чоловік - читайте далі на сторінці.

Про відповідну підозру СБУ повідомила на своїх сторінках у соцмережах. У джерелі йдеться про те, що експертизи, які були проведені, підтвердили факти стосовно інформаційно-підривної діяльності продюсера на користь країни-агресора.

Читайте також: Що відомо про артиста Джанго родом з України, якому оголосили підозру через підтримку РФ.

Фото: t.me/SBUkr

Після початку повномасштабної російсько-української війни Бардаш на якийсь час зник із публічного простору, а влітку 2022 року вийшов на зв'язок та записав кількагодинне відео. У ролику він назвав себе "російською людиною", а Росію - "великою державою". Окрім того, путініст заявив, що "Україна мала капітулювати" після початку повномасштабної війни. Користувачі мережі відреагували на ці закиди з боку Бардаша гучними коментарями, заявивши про його "самознищення" та назвавши його "єб**ном".

У липні 2022 року також стало відомо, що проросійський продюсер із Грузії перебрався до Москви, а у вересні того ж року пропагандист сказав, що хоче отримати російське громадянство. Здобути бажане йому вдалося вже на початку цього року - у січні чоловік оголосив, що офіційно став громадянином країни-агресора та похвалився російським паспортом.

Вже будучи у столиці країни-окупанта, зрадник став активно розповсюджувати пропагандистські наративи про "братські народи" та "у всьому винна Америка", захоплюватися коровопролитною політикою диктатора Путіна та закликати українців до капітуляції.

Читайте на нашому сайті: Зрадник Юрій Бардаш в Росії назвав Україну "непотрібною" і розповів, що зробив зі своїм паспортом.

Фото: t.me/yourabardash

Відомо, що розслідування було проведено співробітниками СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури. На підставі зібраних доказів фахівці заочно повідомили путіністу про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу, а також поширення матеріалів із закликами до здійснення таких дій);
  • ч. 1, 2 ст. 110 (поширення матеріалів із закликами до зміни меж території з порушенням порядку, встановленого Конституцією України);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

"Оскільки фігурант переховується від правосуддя на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави", – наголосили представники СБУ.

Читайте на тему: Народилася і виросла у Києві: як Любов Успенська стала путіністкою, яка підтримує війну.

Фото: facebook.com/yura.bardash

Для довідки: Юрій Бардаш – продюсер, хореограф, російськомовний співак, який є уродженцем українського міста Алчевськ. Він займався продюсуванням таких артистів та гуртів: Quest Pistols, Quest Pistols Show, "Грибы", "Нервы", Wellboy, Луна та ін. В минулому - учасник гурту "Грибы". Є солістом проекту YOURA.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Живе в Іспанії та підтримує українців: де зараз 24-річний син Ірини Білик

Який вигляд має старший син Ірини Білик Гліб Оверчук і чим він зараз займається

Люблю тебе, моя Королево: Арсен Мірзоян красиво привітав дружину з річницею шлюбу

Музикант Арсен Мірзоян красиво привітав Тоню Матвієнко з сьомою річницею шлюбу. Зіркова пара вже протягом семи років в офіційному шлюбі.

ONUKA пригадала, як народжувала другу дитину під час війни

Onuka пригадала, як в самий розпал війни народжувала другу дитину. Співачка одразу ж після пологів перебувала в укритті.