img

Новини

13:48 Уже понад 52% звернень у «Дії» обробляє штучний інтелект — Федоров
13:40 Море, усмішки та обійми: Усики зачарували фотосетом на іспанському пляжі
13:34 В Укргідрометцентрі розповіли, коли припиняться дощі і грози
img Суспільство
13:33 СБУ затримала трьох людей, які підозрюються у коригуванні ракетних ударів росіян по Україні
13:31 Кремль заговорив про "застій" у відносинах з США на тлі заяв Трампа
img Політика
13:16 Зеленський підписав закон про додаткові виплати викладачам військових вишів
13:05 "Це абсурд": Олег Винник відповів на закиди щодо заробітку на українцях
13:02 Росія рідше застосовує "Калібри" – речник ВМС назвав причину
img Суспільство
13:00 Трамп отримав запрошення відвідати Китай
12:57 Унаслідок атаки РФ по лікарні Кам’янського загинула вагітна жінка
12:37 Укрзалізниця: з початку року через зачепінг загинуло 14 дітей
img Суспільство
12:35 Над Мінськом збили невідомий дрон
12:32 Зеленський підписав закон про статус і компенсації депортованим українцям
12:19 В Україні змінять правила обов'язкового медогляду для працівників
12:10 Схема із завищенням тарифів: КП «Київпастранс» переплатило мільйони за струм
До всіх новин
Як обрати вафлі в українських магазинах і не наразитися на халепу — порада від Грубича
При виборі вафель треба звертати увагу на наявність трансжирів

Як обрати вафлі в українських магазинах і не наразитися на халепу — порада від Грубича

Вівторок, 29 жовтня 2024, 17:09

Фото: з відкритих джерел

При виборі вафель у магазині треба звертати увагу на склад, зокрема, на наявність трансжирів.

Про це розповів ведучий кулінарних програм Костянтин Грубич.

Читайте також: Костянтин Грубич дізнався про помилку при приготуванні ряжанки

"Тож як обрати вафлі в українських магазинах і при цьому не наразитися на халепу? Зазначу, що всі ласощі такого типу складаються з тоненької вафлі та кремової начинки. Десерт випікається з рідкого тіста, у складі якого є борошно, яйця, цукор та жир. Характерна особливість вафлі – це хрускіт, що досягається завдяки мінімальному вмісту вологи, яка випаровується в процесі випікання", - зазначив телеведучій.

Він підкреслив, що ще один обов’язковий компонент, який містять вафельні вироби - спеціальна начинка. Вона може бути:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
  • жирова. Складається з кондитерських жирів, цукру, смакових добавок, інколи додається вафельна крихта;
  • фруктова. Готується на основі пюре ягід чи фруктів та цукру;
  • праліне. Використовують смажені горіхи, які перетирають із цукром і жиром;
  • помадка. Виготовлена з патоки та цукру, можуть додаватись молоко, ягоди, фрукти.

Крім того, виробники пропонують глазуровані вафлі – ціна доступна та вигідна, а смак неймовірно приємний.

Грубич попередив, що найбільша загроза при частому вживанні вафель – використання при їх випіканні і у начинці трансжирів:ненасичених жирів, що можуть бути шкідливими для здоров’я.

"Деякі виробники використовують маргарин або інші частково гідрогенізовані жири в рецептурі, що може призвести до наявності трансжирів. Важливо уважно читати етикетки, оскільки деякі продукти можуть заявляти, що не містять трансжирів, якщо їх кількість менше 0,5 г на порцію. Це може бути оманливим, якщо ви споживаєте кілька порцій", - написав Грубич.

Професорка Олена Сидоренко радить альтернативу для випікання – смалець. Також вона радить звертати увагу на вміст потенційних алергенів. Наприклад, якщо купуєте дітям, то варто відмовитись від горіхових та шоколадних вафель. Краще надавати перевагу білим із молочною начинкою.

"Купуючи вафлі, звертайте увагу на зовнішній вигляд – він також може багато що розповісти про якість. Вафлі повинні мати жовтуватий колір, який характерний виду виробу, без підгорілості та плям. Поверхня виробів − із чітким малюнком, із рівним обрізом, без підтікань; вафлі мають бути правильної прямокутної форми", - сказала професорка.

Цікаві новини для вас:

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Як обрати вафлі в українських магазинах і не наразитися на халепу — порада від Грубича
img

Новини

13:48 Уже понад 52% звернень у «Дії» обробляє штучний інтелект — Федоров
13:40 Море, усмішки та обійми: Усики зачарували фотосетом на іспанському пляжі
13:34 В Укргідрометцентрі розповіли, коли припиняться дощі і грози
img Суспільство
13:33 СБУ затримала трьох людей, які підозрюються у коригуванні ракетних ударів росіян по Україні
13:31 Кремль заговорив про "застій" у відносинах з США на тлі заяв Трампа
img Політика
13:16 Зеленський підписав закон про додаткові виплати викладачам військових вишів
13:05 "Це абсурд": Олег Винник відповів на закиди щодо заробітку на українцях
13:02 Росія рідше застосовує "Калібри" – речник ВМС назвав причину
img Суспільство
13:00 Трамп отримав запрошення відвідати Китай
12:57 Унаслідок атаки РФ по лікарні Кам’янського загинула вагітна жінка
12:37 Укрзалізниця: з початку року через зачепінг загинуло 14 дітей
img Суспільство
12:35 Над Мінськом збили невідомий дрон
12:32 Зеленський підписав закон про статус і компенсації депортованим українцям
12:19 В Україні змінять правила обов'язкового медогляду для працівників
12:10 Схема із завищенням тарифів: КП «Київпастранс» переплатило мільйони за струм
До всіх новин
Як обрати вафлі в українських магазинах і не наразитися на халепу — порада від Грубича
При виборі вафель треба звертати увагу на наявність трансжирів

Як обрати вафлі в українських магазинах і не наразитися на халепу — порада від Грубича

Вівторок, 29 жовтня 2024, 17:09

Фото: з відкритих джерел

При виборі вафель у магазині треба звертати увагу на склад, зокрема, на наявність трансжирів.

Про це розповів ведучий кулінарних програм Костянтин Грубич.

Читайте також: Костянтин Грубич дізнався про помилку при приготуванні ряжанки

"Тож як обрати вафлі в українських магазинах і при цьому не наразитися на халепу? Зазначу, що всі ласощі такого типу складаються з тоненької вафлі та кремової начинки. Десерт випікається з рідкого тіста, у складі якого є борошно, яйця, цукор та жир. Характерна особливість вафлі – це хрускіт, що досягається завдяки мінімальному вмісту вологи, яка випаровується в процесі випікання", - зазначив телеведучій.

Він підкреслив, що ще один обов’язковий компонент, який містять вафельні вироби - спеціальна начинка. Вона може бути:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА
  • жирова. Складається з кондитерських жирів, цукру, смакових добавок, інколи додається вафельна крихта;
  • фруктова. Готується на основі пюре ягід чи фруктів та цукру;
  • праліне. Використовують смажені горіхи, які перетирають із цукром і жиром;
  • помадка. Виготовлена з патоки та цукру, можуть додаватись молоко, ягоди, фрукти.

Крім того, виробники пропонують глазуровані вафлі – ціна доступна та вигідна, а смак неймовірно приємний.

Грубич попередив, що найбільша загроза при частому вживанні вафель – використання при їх випіканні і у начинці трансжирів:ненасичених жирів, що можуть бути шкідливими для здоров’я.

"Деякі виробники використовують маргарин або інші частково гідрогенізовані жири в рецептурі, що може призвести до наявності трансжирів. Важливо уважно читати етикетки, оскільки деякі продукти можуть заявляти, що не містять трансжирів, якщо їх кількість менше 0,5 г на порцію. Це може бути оманливим, якщо ви споживаєте кілька порцій", - написав Грубич.

Професорка Олена Сидоренко радить альтернативу для випікання – смалець. Також вона радить звертати увагу на вміст потенційних алергенів. Наприклад, якщо купуєте дітям, то варто відмовитись від горіхових та шоколадних вафель. Краще надавати перевагу білим із молочною начинкою.

"Купуючи вафлі, звертайте увагу на зовнішній вигляд – він також може багато що розповісти про якість. Вафлі повинні мати жовтуватий колір, який характерний виду виробу, без підгорілості та плям. Поверхня виробів − із чітким малюнком, із рівним обрізом, без підтікань; вафлі мають бути правильної прямокутної форми", - сказала професорка.

Цікаві новини для вас:

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••