Лайм

Хіт соцмереж: рецепт пирога з грушами з тіста філо

Це швидко, небанально та дуже смачно!

Ті, хто вже оцінив роботу з тістом філо та неймовірний смак випічки з нього, не перестають захоплюватися рецептами з нього. Випічка з різними наповненнями - від яблук, груш, персиків до м'яса і сиру - заполонила соцмережі і кулінарні блоги. І не дивно, адже це швидко, небанально і дуже смачно.

Авторка food-блогу PicanteCooking Вікторія Попін поділилася власною інтерпретацією хіта соцмереж - пирога з тіста філо з грушами та сиром камамбер і дала поради господиням, як працювати з цим видом тіста.

Читайте також: Пиріг з лаваша з м'ясом та сиром – простий спосіб приготувати вечерю за 15 хвилин.

Найперше, що радить Вікторія - не шкодувати масла.

"Мало масла – сухий, глевкий пиріг. Це особливість витяжного тіста, зокрема тіста філо, котре складається з води, борошна, часом солі та крохмалю. І все. А увесь «вау ефект», золотистість, хрумкість, забезпечується передусім завдяки ретельному змащуванню його маслом перед випіканням. Тож тут вимикаємо ощадливий режим «дієти». І обов’язково перед заливкою пиріг слід пропекти, аби тісто підсушилось, підрум’янилось. А далі вже допікати із заливкою", - радить фудблогерка.

За її словами, після заливки тісто всередині пирога дещо зм’якне, пиріг набуде більшої однорідності, а краї залишаться хрумкими.

Фрукти для цього пирога можна не чистити, але з чищеними грушами буде ніжніше.

"Найкраще цей пиріг смакує теплим, одразу після випікання. Хоч і на наступний день теж смачний. Але нашій сім’ї смакувало, якщо його знову підігріти", - розповіла Вікторія.

Інгредієнти:

  • 300 грамів тіста філо (приблизно 12 листів)
  • 4 середні спілі груші, почистити, порізати пластинками
  • 200 грамів сиру камамбер чи брі, порізати прямокутними шматочками
  • 80 грамів вершкового масла, яке треба розтопити

Для заливання:

  • 2 яйця
  • 100 мл вершків 30%
  • 100 мл молока
  • 1 ст.л. цукру

Перед подачею на стіл за бажанням пиріг можна прикрасити 4-6 гілочками свіжого тим’яну і медом.

Читайте також: Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було.

Як приготувати пиріг з тіста філо з грушами

1. Духовку розігрійте до 180 °С.

2. Дно та боки роз’ємної форми 18х30 см застеліть пергаментом і змастіть його розтопленим маслом.

3. Листи тіста філо по черзі складіть гармошкою й викладіть один біля одного у підготовлену форму (як показано на фото).

4. Щедро змастіть листи рештою масла, проникаючи у складочки тіста.

5. Рівномірно викладіть пластинки груш поміж складочок тіста.

6. Так само розкладіть шматочки сиру камамбер.

7. Поставте пиріг до розігрітої духовки й випікайте приблизно 20 хвилин, поки тісто пропечеться, а груші та сир почнуть рум’янитись.

8. Тим часом змішайте всі інгредієнти для заливки.

9. Дістаньте пиріг з духовки, залийте заливкою й поставте в духовку ще приблизно на 20 хвилин, доки заливка пропечеться й усе підрум’яниться.

Подавайте пиріг ще теплим. За бажанням можна прикрасити тим'яном і щедро полити медом.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Осінній десерт за 15 хвилин - рецепт простої випічки від Ектора Хіменеса-Браво.
  2. Яблучний тарт татен із секретним інгредієнтом - потіште себе смаком Франції.
  3. Розпочинається сезон глінтвейну: як приготувати смачний "осінній суп" вдома.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні