Лайм

Страшно смачно: цікаві ідеї закусок на Геловін

Діти будуть в захваті!

Одне із найбільш містичних свят - Гелловін - вже давно вийшло за межі однієї країни та припинило бути простим приводом для дитячих ігор і розваг. Воно асоціюється з нечистою силою, але святкують його весело і креативно, влаштовуючи маскарад та ігри. Вважається, що в ніч із 31 жовтня на 1 листопада злі духи спускаються на землю. І щоб усіма силами їх налякати, потрібно переодягтися у страшне вбрання і задобрити смаколиками.

theLime пропонує тематичні рецепти страв, які готуються швидко і виглядають у кращих традиціях Геловіну: страхітливо й ефектно.

Читайте також: "Манго" з гарбуза - як приготувати оригінальний осінній десерт.

Вже зараз українські міста та села все більше занурюються в жахливу атмосферу свята: вітрини магазинів наповнюються гарбузами, павутиною та кажанами, а вулиці оживають костюмованими парадами. Під час таких подій важливо дотримуватися “страшної” тематики у всьому — навіть у виборі страв. Трохи фантазії й ваш святковий стіл стане об’єктом захвату та зоною для страхітливих фотосесій.

Мітла відьми

Інгредієнти:

  • печиво «Соломка солона» — 5–6 уп.;
  • сир «Сулугуні» — 70 г;
  • зелена цибуля — 3 стебла.

Спосіб приготування:

Розріжте кожну паличку сиру вздовж на 3 рівні частини. На одній зі сторін зробіть тонкі й довгі волокна, а на іншу одягніть соломку. На готових «мітлах» зробіть прикраси із зеленої цибулі, обмотавши стебло навколо.

Фаршировані яйця «Павучки»

Інгредієнти:

  • печінка тріски консервована — 80 г;
  • яйце — 5 шт.;
  • оливки чорні — 10 шт.;
  • сіль, перець — до смаку.

Спосіб приготування:

Відваріть яйця круто, розріжте їх навпіл. Витягніть жовтки і змішайте їх з печінкою тріски. Додайте сіль і перець, перемішайте до однорідної консистенції і нафаршируйте білки готовою начинкою. З чорної оливки виріжте тулуб майбутнього «павучка», його голову і лапки. Покладіть «павучків» на яйця зверху.

Читайте також: Для смачної осені: добірка найкращих рецептів гарбузової каші.

Сосиски-мумії у тісті філо

Інгредієнти:

  • сосиски — 8 шт.;
  • тісто філо — 2 листи;
  • яйце — 1 шт.;
  • сир твердий — 30 г

Спосіб приготування:

Два листи тіста філо розділіть на рівні частини, посипте їх дрібно натертим сиром і кожен складіть. У хаотичному порядку загорніть в тісто сосиски і змастіть їх збитим яйцем. Викладіть сосиски в тісті на пергамент і випікайте протягом 20 хвилин при температурі 170 градусів. При подачі до столу намалюйте «мумії» очі за допомогою кетчупу або гірчиці.

Солодкі яблучні монстри

Ідеально жахливий десерт для Хелловіну. На приготування цієї страви знадобиться не так багато часу, але її вигляд точно вразить ваших гостей.

Інгредієнти:

  • яблука;
  • насіння гарбуза;
  • арахісова або шоколадна паста;
  • виноград;
  • твердий сир.

Спосіб приготування

Яблука розріжте на чотири частини та виріжте серединку. З кожного шматка виріжте ще невеличку скибочку — “рот” монстра, отвір змажте шоколадною чи арахісовою пастою або варенням. З гарбузового насіння зробіть “зуби”, встромлюючи їх в яблуко по контуру отвору. Твердий сир наріжте невеликими трикутними скибочками — це будуть “язики”. У якості “очей” використайте тонкі пластини темного винограду.

Цікаві новини для вас:

  1. Осінній десерт за 15 хвилин - рецепт простої випічки від Ектора Хіменеса-Браво.
  2. Яблучний тарт татен із секретним інгредієнтом - потіште себе смаком Франції.
  3. Розпочинається сезон глінтвейну: як приготувати смачний "осінній суп" вдома.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні