У процесі приготування ряжанки, за одним з рецептів, при пряженні треба щоразу знімати плівку з молока.
Про це розповів ведучий кулінарних програм Костянтин Грубич.
Читайте також: Англійські картопляні млинці - смачний сніданок із залишків вчорашнього пюре
"Нещодавно вперше у житті приготував вдома ряжанку з молока і сметани від бабусі-крафтовички. Рецепт взяв у книжці, яких у мене багацько.
Там написано: треба знімати щоразу плівку з молока при пряженні. Що я відповідально робив і показував у своєму ролику! АЛЕ! Народ обурився: посипалися коментарі, що саме у плівках весь цимус, їх начебто не позбуватися треба, а навпаки - щоразу топити у молоці; чим їх більше утвориться, тим смачніша вийде потім ряжанка", - написав Грубич.
"Схоже на правду. А ви що скажете? Вірити рецепту з книги (теж люди писали) чи коментаторам-практикам?", - запитав телеведучий.
Також він поділився відеозаписом приготування ряжанки.