RU  UA

Lifestyle

У Instagram набирає популярність аккаунт Тараса Шевченка: ось що публікує в ньому двійник Кобзаря

Автор проекту приховує особистість і справжнє ім'я

У Instagram набирає популярність сторінка Тараса Григоровича Шевченка. На ній двійник українського поета публікує фотографії та відео, знімає "сторіз" про життя Кобзаря у сучасному Києві.

Перша публікація в акаунті з'явилися в кінці липня. Коротке відео автори проекту зняли на Чернечій горі в Каневі, де похований Шевченко. Там поет нібито реінкарнувався і знайшов чужий смартфон. Як розповів віртуальний Кобзар "Голосу Америки", він вирішив повернутися, тому що зараз потрібен Україні, як ніколи.

Аккаунт Шевченка в Instagram - це свого роду блог невідомого автора, нібито іменитого українського поета (власник приховує особистість і своє справжнє ім'я). Кобзар відвідує магазини, їсть в ресторанах, робить селфі зі своїми портретами і прогулюється центром міста. Разом з цим віртуальний Шевченко коментує актуальні події в Україні: захоплення українських моряків Росією, річницю хрещення Русі, вибори в парламент та інші.

Трохи більше ніж за місяць на сторінку Шевченка підписалися понад 4 тис. користувачів соцмережі.

"Я воскрес, бо зараз я потрібен Батьківщині більше, ніж на небесах. Там тільки преферанс з Котляревським та пікніки з Лесею, а тут твориться історія нашої держави. В цей складний переломний момент, коли українцям треба слово Кобзаря, мене підтримує тільки любов народна та новітні технології. Уявляю, скільки дерев зберігають ці ваші комп‘ютери! Мені на один вірш треба було осоку зрубать!" - пожартував автор аккаунта в бесіді з журналістами.

Які подальші плани проекту і чи мають намір його автори розкрити свої особистості - не відомо. В інтерв'ю вони лише зазначили, що "Шевченко - це символ". Своєю ідеєю вони хотіли б зберегти силу поета.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Возле каких растений лучше всего садить томаты, чтобы улучшить вкус плодов, сделать их большими и защитить от болезней и вредителей

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Как в домашних условиях приготовить сытную шаурму с куриным филе, морковью по-корейски и сметанным соусом, чтобы побаловать свою семью

Сукня з великим коміром - фаворит серед модниць: які фасони вибрати на випускний

Летом выпускницы ищут красивые платья на праздник. Какие варианты одежды можно рассмотреть - читайте в материале