Лайм

Як замаринувати хрусткі огірки: простий рецепт закуски на зиму

Не всім вдається зробити огірки хрусткими та без гіркоти

Чим ближче осінь, тим менше залишається часу для підготовки закусок на зиму. Серед найпопулярніших сьогодні малосольні помідори, різні салати з кабачків, ну і звичайно ж мариновані огірки. Заготівля, безумовно відома, але далеко не всім вдається зробити їх хрусткими і без гіркоти.

Сьогодні в нашій рубриці корисних кулінарних порад ми розповідаємо вам простий і перевірений часом рецепт, який допоможе у приготуванні маринованих огірків в трилітрових банках. Давайте-но почнемо з інгредієнтів.

Перед тим як приступити до приготування закуски нам потрібно зібрати наступні інгредієнти.

  • Огірки (2 кг)
  • Сіль (2 ст. ложки)
  • Цукор (2 ст. ложки)
  • Оцтова есенція (2 ч. ложки)
  • Лист вишні (2 шт)
  • Лист чорної смородини (2 шт)
  • Кріп (1-2 парасольки)
  • Спеції або просто перець (за смаком)

Далі, щоб приготувати мариновані огірки, слідуємо простим крокам:

Крок 1: Миємо огірки, обрізаємо по обидва боки кінчики на 1-2 мм. Заливаємо їх в будь-якій зручній посудині холодною водою і даємо настоятися 3-4 години.

Крок 2: На дно заздалегідь простерилізованих банок укладаємо листя вишні, смородини, гілочки кропу та спеції. Як правило це може бути чорний перець, коріандр і гірчиця.

Крок 3: Пізніше наповнюємо банки огірками і заливаємо окропом на 5 хвилин. Далі цю ж воду виливаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор, доводимо до кипіння і додати оцтову кислоту.

Крок 4: Кип'ятимо розчин ще кілька хвилин, після чого знову вливаємо його в банки з огірками і закочуємо стерилізованими кришками. Перевертаємо на кришки і накриваємо банки ковдрою. Так вони повинні простояти поки не охолонуть повністю.

От і все. На цьому ваші мариновані огірки будуть готові, і їх сміливо можна прибирати в прохолодне місце, де вони будуть зберігатися до зими. Ну а в якості бонусу дивіться корисне відео з ще одним рецептом маринаду огірків.

  • Читайте також на The Lime перевірений часом рецепт торта з кабачків з помідорами та сиром. Смачне вітамінне блюдо не тільки прикрасить будь-який святковий стіл, а й стане відмінною заміною важким м'ясним приготуванням.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою