RU  UA

Lifestyle

Компот з персиків на зиму: простий рецепт вітамінного напою

Існує хибна думка, що закривати компот з персиків важко і дуже довго

Існує популярна думка, що закривати компот з персиків - улюблений напій на зиму - важко і дуже довго. Насправді ж існують рецепти, які не вимагають так багато часу або якихось особливих знань в кулінарії. І сьогодні ми розповімо про один з них.

Так, компот з персиків закривати явно складніше, ніж навіть зробити вино з чорної смородини. Зате ці кілька годин праці на кухні принесуть вам вітамінний і смачний напій, який буде незамінним в холодний сезон. Відкриваєте банку - а в ній літо. До того ж ще й цілі персики. Соковиті. Запашні. Смачно звучить? Давайте поглянемо, що для цього необхідно.

Інгредієнти для приготування компоту, як ви вже могли здогадатися, потрібні найпростіші. Це вода (2 літри), цукор (450 г) і, власне, самі персики (1,5 кг або до 15 штук).

Для приготування компоту нам необхідно виконати всього 4 послідовні кроки.

Крок 1: Добре миємо наші персики і щільно вкладаємо їх до банки (утрамбовувати не варто, важливо, щоб персики не пом'ялися і збереглися неушкодженими, інакше вони можуть зіпсуватися).

Крок 2: Банки краще відразу розмістити в те місце, де вони після закочування залишатимуться закутані ковдрою протягом доби. Якщо ви їх розміщуєте на підлозі, постеліть під низ ковдру. Отже, наливаємо в банки окріп, прикриваємо кришками. Залишаємо так на 20 хвилин, після чого всю воду з банок обережно зливаємо в каструлю. Персики залишаємо в банках.

Крок 3: Каструлю ставимо на плиту і отриману рідину доводимо до кипіння. В цей час у кожну банку з персиками насипаємо цукор.

Крок 4: Знову заливаємо банки окропом і цього разу вже закочуємо. Ретельно вкутуємо і так даємо банкам охолонути. Мінімум цей процес займе добу, а краще потримати й два дні.

От і все. На цьому етапі ваш компот з персиків буде готовим. Банки варто заховати і зберігати в прохолодному і темному місці, куди не проникає сонце. Ну а в якості бонусу дивіться корисне відео з рецептом приготування компотів у домашніх умовах.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представители каких знаков Зодиака любят организовывать свою работу по своему собственному удобному графику и только за пределами офиса

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Возле каких растений лучше всего садить томаты, чтобы улучшить вкус плодов, сделать их большими и защитить от болезней и вредителей

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Как в домашних условиях приготовить сытную шаурму с куриным филе, морковью по-корейски и сметанным соусом, чтобы побаловать свою семью