Лайм

Хеллоуїн-2019: 10 креативних страв і закусок до свята

Запасаємося ідеями - як приготувати страшне частування

Хеллоуїн - відмінний привід, щоб зібрати друзів на тематичну вечерю і від душі похуліганити. Страви на свято повинні бути незвичайними, оригінальними і, звичайно ж, огидно-прекрасними. І пам'ятайте, ніяких багатокомпонентних страв. На столі повинні стояти прості, але в той же час страшні закуски.

The Lime зібрав для вас приблизне меню, яке урізноманітніть ваш стіл і підтримає атмосферу цього незвичайного свята.

Закуски для вечірки на Хеллоуїн

Холодна закуска "Мітла відьми"

Для приготування закуски знадобляться такі інгредієнти: соломка солона, сир сулугуні в паличках, пір'я зеленої цибулі.

Сирні палички розрізаємо вздовж на кілька частин. З одного боку паличку поділяємо на волокна. Тепер з цілого боку робимо отвір і вставляємо соломку. Обв'язуємо пером зеленого лука, щоб вийшла мітла.

Гарячі бутерброди "Мумії"

Знадобиться: булочка для бургерів (1 шт.), сир (6 шт.), ковбаса (40 г), кетчуп (3 ст.л.), маслини (3 шт.).

Булочку розрізаємо на три частини і підсушуємо в духовці 3-4 хвилини. На кожен шматочок викладаємо нарізану кружечками ковбасу і змащуємо кетчупом. Зверху викладаємо тостовий сир, попередньо нарізаний смужками. З маслин робимо очі і знову ставимо в духовку на 5 хвилин, щоб сир трохи розплавився.

Десерт "Шоколадні кажани"

Інгредієнти: печиво "Орео" (10 шт.), шоколад (50 г), цукерки (10 шт.)

Печиво ділимо на половинки. З частини, на якій немає начинки, робимо крила, розрізавши печеньку навпіл. Шоколад розтоплюємо, а цукерки звільняємо від обгортки. "Приклеюємо" крила до цукерок, використовуючи шоколад. З начинки печінку робимо очне яблуко, з шоколаду - зіниці.

Сосиска в тісті або "Нашестя мумій"

Для приготування закуски знадобиться: листкове тісто (450 г), сосиски (10-15 шт.), кетчуп (2 ст.л.), гвоздика для декору.

Тісто злегка розкачати, розрізати на довгим смужки і злегка змастити кетчупом. Сосиски обмотуємо тістом по спіралі, залишаючи місце для очей. Викладаємо сосиски на деко, вставляємо очі (з гвоздики) і випікаємо при температурі 180 градусів 20-30 хвилин.

Паста з очками

Інгредієнти: паста зі шпинатом, сир і бальзамічний соус.

Пасту відварюємо як зазвичай. З сиру і бальзамічного соусу робимо очі, додаємо томатний кетчуп і подаємо до столу.

Печиво "Кривава посмішка Дракули"

Для приготування десерту знадобиться: печиво, міні-зефір, ванільне морозиво, червоний харчовий барвник, мигдальні пластівці.

Печиво ріжемо на половинки. Морозиво змішуємо з червоним барвником і змащуємо кожну половинку печеньки. На одну половинку печива розкладаємо міні-зефір, роблячи зуби. Накриваємо другою половинкою. Щоб зробити ікла - вставте між зефіркамі пластівці з мигдалю.

Закуска "Гусениця"

Одягніть на дерев'яну паличку для шашлику виноградини однакового розміру. Очі - з підручних засобів (шоколадні дропси, родзинки, горошини перцю або бутони гвоздики).

Фаршировані яйця

Інгредієнти: яйця (5 шт.), майонез (1 ст.л.), маслини (4 шт.), харчові барвники червоний і зелений.

Яйця відварюємо, чистимо і розрізаємо навпіл. Виймаємо жовтки, додаємо до них майонез і перемішуємо. Додаємо зелений барвник. Отриману суміш викладаємо в шприц і видавлюємо на кожну половинку яйця. На вершину "ока" викласти по кружку маслин. Потім зубочистку обмакнути в червоний харчовий барвник і намалювати "вени".

Закуска "Яблучка-вампіри"

На водяній бані розтоплюємо цукерки "Корівка". Дрібні яблука наколюємо на шпажки, обмакуємо в отриману карамель і викладаємо на тарілку. Кожному вампірчику робимо рот і зуби з зефіру.

Закуска "Мізки"

Будь-який паштет можна перетворити в "справжній" мозок, вдало поорудувати м'ясорубкою, блендером, ложкою і виделкою.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Молочний манікюр не втрачає популярності весною 2024 року: добірка модних дизайнів

Що таке молочний манікюр, а також якими дизайнами його можна урізноманітнити цієї весни, щоб завжди виділятися із сірої маси

Гарна мульча і стимулятор росту розсади: як використовувати яєчну шкаралупу на городі

Які корисні властивості має яєчна шкаралупа, як її можна використовувати для розсади та на городі, а також як зробити з неї добрива  

Як спекти італійську паску: рецепт запашного панетоне з цедрою і сухофруктами

Як у домашніх умовах зробити італійську паску панетоне на заквасці, з сухофруктами, щоб побалувати близьких на католицький Великдень