RU  UA

Lifestyle

Українець створює музичні інструменти зі сміття, зібраного на звалищах: фото

Гітара зі зламаних стільців? Для Богдана Тодчука в цьому немає нічого незвичайного!

Програміст із Києва Богдан Тодчук створює гітари, скрипки та інші музичні інструменти зі старих меблів, піддонів і дерев'яного сміття, яке знаходить на звалищах. Про своє незвичайне ремесло він розповів в інтерв'ю для проекту Creatives.

"Підбираючи речі на смітнику, я думаю про навколишнє середовище: для виготовлення меблів дерево обробляють лаком, тому воно погано розкладається і шкодить природі, - розповідає Тодчук. - Це дерево висохло в домашніх умовах. Чим природніше проходить цей процес, тим краще для акустичних властивостей матеріалу. Меблі, які я беру на смітнику, висохли природним шляхом. Особливо цінуються чеські стільці часів СРСР. Таке дерево надає звуку власного характеру".

Виготовленням музичних інструментів Богдан захопився в підлітковому віці.

"Почав бринькати на гітарі слідом за старшим братом, а потім мені по-підлітковому захотілося створити щось нове і самовиразитися, - говорить він. - Перед 11 класом я зробив свою першу восьмиструнну електрогітару".

Ідея використовувати сміття прийшла до Богдана випадково.

"Просто йшов додому повз смітники і побачив там чотири ніжки від стола. В той момент я вже багато читав про дерево і зрозумів, що ніжки ідеально підійдуть. Забрав додому з думкою зробити чудовий інструмент", - згадує він.

  • У Instagram все популярнішим стає аккаунт 23-річної художниці з Кот-д'Івуару. Бюстгальтер, навушники і фігури тварин - все це дівчина робить зі свого волосся.
  • У Instagram набирають популярність абсурдні натюрморти британської художниці. Дивимося її кращі роботи .

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як обробити рослини борною кислотою, щоб збільшити кількість зав'язі: корисні поради

Как приготовить удобрение из борной кислоты и как правильно его использовать для подкормки помидоров, перца и других растений

Що таке квасковий суп і як його приготувати: рецепт смачної страви Закарпаття

Как в домашних условиях приготовить квасковый суп или, как его еще называют, зеленый борщ, чтобы разнообразить меню своей семьи

Одержимі чистотою і порядком: астрологи назвали головних чистюль Зодіаку

Астрологи назвали четыре знака Зодиака, которые больше всех любят порядок и чистоту в доме - Дева, Весы, Козерог, Скорпион