Лайм

Десерти та солодощі, від яких не поправляються: що з'їсти до чаю після 18.00

Чим себе побалувати без шкоди для фігури

Більшість тих, що худне, стикаються з однією і тією ж проблемою - до вечора починає дуже хотітися щось з'їсти. І дуже часто хочеться чогось солоденького, але ж саме його на вечерю вживати не можна. Чому так відбувається, що з цим робити і чим себе побалувати без шкоди для свого тіла - про все це читайте в цьому матеріалі.

Чому ввечері так хочеться солодкого? Відповідь дуже проста. Якщо ви активно худнете, сидите на дієті або займаєтеся спортом, ваш організм витрачає велику кількість вуглеводів і глюкози. До вечора запас цих елементів сильно зменшується, тому вам починає хотітися з'їсти щось, чим можна заповнити цей недолік.

Найбільше вуглеводів саме в солодощах, відповідно, організм інстинктивно починає вмовляти вас порушити режим харчування і зжерти цукерку.

Чим же замінити звичайні солодощі, щоб не змушувати себе страждати і не нашкодити своїй фігурі? Є кілька відмінних альтернатив.

По-перше, сухофрукти. Так, в них теж міститься велика кількість вуглеводів, тому зловживати цим продуктом не варто. Але такий варіант точно корисніше для вашого організму, ніж шматок торта або булочка.

Ще кілька корисних замінників солодкого: фрукти, горішки, йогурти, сир з медом, желе, домашнє варення, чорний шоколад, зефір, гранола, зернові батончики. Всі ці продукти дуже корисні через великий вміст вітамінів і різних елементів. Але важливо пам'ятати, що їх все-таки краще не вживати ввечері в великих кількостях.

Ідеальний варіант - їсти будь-які солодощі, яких вам хочеться, але робити це вранці і брати невеликі порції. Так ви позбавите себе від нав'язливих думок про щось смачненьке, не будете шкодити фігурі і вам не доведеться вживати вуглеводи в пізній час доби.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати ідеальні сирники, які подають в ресторані: рецепт Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах зробити апетитні сирники з манною крупою та крохмалем на сніданок, щоб побалувати свою родину та дітей

В них важко не закохатися: з якими знаками Зодіаку буде найкраще перше побачення

Які знаки Зодіаку зроблять перше побачення незабутнім - Стрільці, Овни, Близнюки

Блогерка показала, як приготувати заварну сирну паску з курагою і шафраном: яскравий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати сирну паску з куркумою на заварному тісті, щоб урізноманітнити своє звичне меню на Великдень