RU  UA

Lifestyle

Різдвяний піст 2019-2020: що не можна подавати на стіл

Які продукти не можна їсти під час посту

Різдвяний піст не відрізняється особливою суворістю. Але все одно є цілий ряд правил і заборон, яким обов'язково повинні слідувати православні віруючі. Особливо це стосується їжі, тому в цьому матеріалі ми розповімо вам, які продукти потрібно обов'язково виключити зі свого раціону на час посту.

У 2019 Різдвяний піст починається 28 листопада. Триває він 40 днів, весь цей час потрібно дотримуватися спеціальних правил харчування. Раніше ми розповіли про те, які продукти дозволені під час посту. Тепер же поговоримо про ті, від яких потрібно тимчасово відмовитися.

В деякі дні заборонені рибні продукти і вино. Щоб дізнатися, в які дні можна вживати ці продукти, прочитайте наш попередній матеріал. Також протягом усього Різдвяного посту заборонено їсти молочні продукти, в тому числі сир і вершкове масло.

Не дозволяється ставити на стіл будь-яке м'ясо або птицю. Ця заборона стосується не тільки м'яса в чистому вигляді, але і будь-яких м'ясних продуктів: сосисок, ковбаси, паштетів, сардельок і так далі. Будь-які продукти тваринного походження повинні бути виключені з раціону під час посту. Це дуже важливе правило.

Також важливо пам'ятати, що всі супи і бульйони повинні варитися тільки з овочів, круп або риби (в дні, коли вона дозволена).

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Как посадить рассаду помидоров в открытый грунт, если она вытянулась - советы огородникам с видео, удобрения для томатов

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Какие фасоны платьев и варианты декора на них присмотреть для девочек для выпускного в детском саду, чтобы выделяться из толпы

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Какие овощи, фрукты, зелень и другие продукты не следует отправлять на хранение в полиэтиленовые пакеты, а также что использовать для этого