RU  UA

Lifestyle

Запікаємо до свят соковиту буженину - рецепт і поради приготування

Смачна і ситна страва на Новий рік

У цьому матеріалі ми розповімо вам, як без особливих зусиль приготувати смачне і ситне блюдо для святкового столу - запечену буженину. Це частування буде чудово поєднуватися з будь-якими салатами і гарнірами. Також воно виходить дуже смачним і соковитим, якщо чітко слідувати рецепту, який ми для вас підготували.

Отже, для приготування буженини вам знадобляться наступні інгредієнти: свинина (лопатка або окіст, 2.5 кг), часник (1 головка), свіже темне пиво (1.5 л), лавровий лист (4 шт.), сіль, мелений перець, орегано, мелений коріандр, чебрець (за смаком). Також вам знадобиться фольга для запікання.

Крок 1: М'ясо потрібно промити і гарненько промокнути паперовими рушниками або серветками.

Крок 2: Всі спеції змішати в зручній ємності і гарненько розтерти між собою.

Крок 3: Часник почистити і розрізати кожну часточку навпіл.

Крок 4: Свинину покласти на розділочну дошку і ножем зробити в ній отвори приблизно на половину глибини. Розташувати ці отвори потрібно рівномірно по всій поверхні м'яса.

Крок 5: Тепер в вирізи слід покласти часник, по половині дольки в кожен.

Крок 6: Натерти м'ясо сумішшю спецій. Цьому процесу потрібно приділити особливу увагу, щоб натерти свинину максимально ретельно, не пропускаючи жодного місця.

Крок 7: Покласти м'ясо в ємність з кришкою і відправити маринуватися в холодильник на 4 години.

Крок 8: Потім свинину потрібно залити темним пивом і дати їй настоятися ще 12 годин, періодично перевертаючи, щоб вона просочилася рівномірно з усіх боків.

Крок 9: Маринад злити і обсушити м'ясо серветкою.

Крок 10: Якщо ви помітите, що м'ясо зовні трохи сухе, можете змастити його олією або майонезом.

Крок 11: Загорнути м'ясо у фольгу в 3-4 шари. Обов'язково перевірте, щоб не було щілин.

Крок 12: З одного боку потрібно зробити невеликий отвір ножем, щоб зі згортка витікала рідина під час приготування.

Крок 13: Поставити буженину в духовку на 2-3 години при температурі 200 градусів. Перевертати м'ясо не потрібно.

Крок 14: Коли буженина буде готова, її потрібно остудити і нарізати на шматочки. Подавати блюдо можна з овочами або соусом на ваш смак.

  • Читайте також, як приготувати смачний жульєн. Чи плануєте смачний стіл на зимові свята, але вам набридли звичні страви? У цьому матеріалі ми розповімо, як приготувати оригінальне частування, яким ви точно зможете здивувати своїх гостей.
  • Раніше The Lime розповів, як приготувати відмінне фуа-гра вдома. Мало хто знає, що зробити це частування можуть не тільки французькі майстри кулінарії, а й будь-яка господиня. Потрібно тільки знати кілька хитрощів.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Как и где лучше всего хранить паску, чтобы она не впитала в себя посторонние запахи, не стала черствой и не заплесневела

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Как в домашних условиях приготовить вкусную глазурь из зефира маршмеллоу, чтобы украсить домашние паски перед светлым воскресеньем

Тренди весни 2024: які кольори і дизайни манікюру набирають популярності серед модниць

Какие варианты актуальных оттенков маникюра присмотреть на весну и лето 2024 года, а также какими трендовыми дизайнами их дополнить