RU  UA

Lifestyle

Готуємо соус песто з базиліком і волоськими горіхами: рецепт і поради приготування

Як приготувати знаменитий соус своїми руками

Соус песто - знаменита італійська добавка до багатьох страв. Його подають з пастою, крекерами та іншими закусками. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як без особливих зусиль приготувати італійський соус своїми руками.

Для приготування песто вам знадобляться наступні продукти: листя базиліка (50 г), ядра волоських горіхів (50 г), оливкова олія або олія (60 мл), сир Пармезан або інший твердий сир (40 г), сіль (щіпка), часник ( 2 зубчики), лимонний сік (1 ст. л.).

Крок 1: Листя базиліка потрібно ретельно промити, відокремити від стебел і покласти в ступку або невелику миску.

Крок 2: Часник почистити, нарізати на невеликі шматочки і покласти до базиліку.

Крок 3: Додати волоські горіхи. Їх слід спочатку трохи подрібнити ножем.

Крок 4: Потовкти всі інгредієнти в мисці або ступці до отримання однорідної маси.

Крок 5: Сир потрібно натерти на самій дрібній тертці і додати до отриманої раніше каші.

Крок 6: Додати в миску оливкове масло і лимонний сік, потім ретельно перемішати соус.

Крок 7: Щоб песто вийшов по-справжньому ароматним і пряним, йому потрібно дати настоятися в прохолодному темному місці близько 1 години.

Порада: Якщо у вас немає ступки, ви можете використовувати блендер або м'ясорубку. Найкраще такий соус гармонує зі спагеті. Також до нього можна додати в'ялені томати.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Почему паски можно печь в Страстную пятницу, которая в 2024 году выпадает на 3 мая, а также что еще обязательно нужно сделать в этот день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Какие знаки Зодиака чувствуют себя одинокими и почему, рассказали специалисты - в списке оказались Водолеи, Тельцы, Девы, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Как в домашних условиях приготовить разные варианты салатов с красной рыбой, курицей, моцареллой и зеленью, чтобы удивить гостей на Пасху