RU  UA

Lifestyle

Як худнути без шкоди для організму: 5 важливих кроків до початку будь-якої дієти

Як ефективно скинути вагу без шкоди і суворих заборон

Якщо ви хочете ефективно і правильно скинути вагу, потрібно обов'язково знати кілька важливих правил. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як схуднути без шкоди для організму, виснажливих дієт і щоденних тренувань.

Правило номер один - обмежити кількість солі. Саме сіль затримує рідину в тілі, а це, в свою чергу, веде до появи набряків. Далеко не всі зайві кілограми є жировими відкладеннями, багато хто з них - саме набряклості, уникнути яких можна просто відмовившись від занадто солоних продуктів.

Правило друге - пити якомога більше звичайної води без газу. Це допоможе зберігати організм в тонусі, швидше позбутися від набряків і поліпшити стан шкіри. Також вода допомагає стабілізувати травлення і уберегти тіло від зневоднення під час інтенсивних фізичних навантажень.

Третє правило - фізична активність. Вона обов'язково повинна бути грамотною і підібраною спеціально під ваше тіло. Не потрібно кожен день по дві години знущатися над собою в спортзалі. Якщо у вас яскраво виражена зайва вага, вам варто приділити увагу кардіо. Якщо ж ви хочете зробити фігуру більш рельєфною, не забувайте про силові тренування. У будь-якому випадку, потрібно займатися по системі, з перервами, даючи організму час відпочити і відновитися.

Правило номер чотири - режим харчування. Розділіть свій денний раціон на невеликі порції, щоб у вас виходило вживати їжу 5 разів на добу приблизно в один і той же час. Також не дозволяється їсти відразу перед тренуванням або після нього. Оптимальним рішенням буде прийом їжі за півтори-дві години до занять, і через годину після них.

І останнє правило - здоровий сон. Сон дуже важливий для організму, особливо в ті періоди, коли тіло перебуває у стресовому стані. А схуднення - це саме стрес, причому досить сильний. Спати потрібно не менше 7 годин на день, в максимально темній і тихій кімнаті. Перед сном рекомендується провітрювати приміщення і давати мозку мінімум 40 хвилин відпочити від усіх навантажень. Тобто, не сидіти в інтернеті, не читати, не дивитися телевізор і так далі.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Проведіть цю просту обробку томатів, якщо хочете зібрати великий врожай

Чем обработать томаты для увеличения урожайности, когда проводить такую подкормку, а также как правильно приготовить раствор с паслинием

Готується за лічені хвилини: рецепт легкого салату з консервованим тунцем

Как в домашних условиях приготовить вкусный салат с консервированным тунцом, яйцами и овощами, чтобы разнообразить меню своей семьи

Вони дивляться на світ інакше: які знаки Зодіаку мають нестандартне мислення

Астрологи назвали четыре знака Зодиака с нестандартным мышлением - Водолей, Близнецы, Стрелец, Рыбы