RU  UA

Lifestyle

Готуємо вдома м'ясну Шурпу: рецепт і секрети східної кухні

Як приготувати своїми руками знамениту першу страву

Шурпа - одна з найпопулярніших страв середньоазіатської і, зокрема, узбецької кухні. Це смачний і ситний суп, який відмінно зігріває, додає енергії і навіть знімає симптоми похмілля. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати справжню Шурпу вдома своїми руками.

Отже, для приготування страви вам знадобляться наступні інгредієнти: м'ясо з кісточкою, баранина або яловичина (1 кг), вода (2 л), маленька цибулина, маленька морква (для бульйону), середні морквини (1 кг), картопля (5-6 шт.), помідори (4 шт.), болгарський перець (2 шт.), часник (4 зубчики), томатний соус (4 ст. л.), солодка цибуля (2 шт.), кінза або петрушка (1 пучок) , лавровий лист (5 шт.), чорний перець (10 горошин), хмелі-сунелі (1 ч. л.), сіль за смаком.

Крок 1: Спочатку потрібно налити в каструлю 2 літри холодної води, покласти туди м'ясо і поставити на плиту. Туди ж відправити одну почищену моркву і розрізану навпіл почищену цибулину. Тепер потрібно довести бульйон до кипіння на великому вогні, потім зробити вогонь менше і варити до готовності м'яса. Пінку з поверхні бульйону потрібно періодично знімати.

Крок 2: Коли м'ясо буде майже готове, морквину і цибулю потрібно дістати. Тепер слід почистити решту моркви і нарізати її кільцями. Відправити моркву в бульйон одразу, адже вона вариться довше інших інгредієнтів.

Крок 3: Далі потрібно помити, почистити і нарізати на середні кубики картоплю і теж відправити її в бульйон.

Крок 4: Тепер треба додати чорний перець, нарізаний соломкою солодкий перець, лаврові листочки та інші спеції. Також потрібно посолити бульйон за смаком.

Крок 5: Часник потрібно почистити від лушпиння і теж покласти в майбутній суп. Різати його не треба.

Крок 6: Через 5 хвилин потрібно додати в суп помідори, попередньо нарізавши їх на великі часточки.

Крок 7: Далі слід додати томатний соус (саме соус, а не пасту), після чого через 5 хвилин треба почистити, нарізати кільцями і покласти в каструлю солодкий лук.

Крок 8: Варити Шурпу ще близько 5 хвилин, після чого зняти з вогню, присипати дрібно нарізаною кінзою або петрушкою і подавати до столу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Їх краще не злити: які знаки Зодіаку найбільш запальні

Овны, Львы и Скорпионы являются самыми вспыльчивыми знаками Зодиака, рассказали астрологи – специалисты поделились подробностями

Запорука гарного врожаю: як правильно поливати томати після висадки в ґрунт

Как необходимо поливать томаты после высадки в открытую почву, а также какой должна быть температура воды, чтобы не навредить растениям

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Творожная запеканка с яблоками - полезный и быстрый завтрак для всей семьи, который можно приготовить и в духовке, и в мультиварке