Лайм

Як приготувати вдома різотто з морепродуктами: рецепт і головні "фішки" італійської кухні

Як зробити знамениту страву своїми руками зі звичайних продуктів

Різотто - знамените італійське блюдо з рису і різних добавок. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як без особливих зусиль приготувати різотто своїми руками. Для цього вам знадобляться самі звичайні інгредієнти і зовсім небагато часу.

Отже, для приготування страви вам потрібні наступні продукти: рис (1 склянка), морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), рослинне масло (за смаком), морський коктейль (400 г), сіль (за смаком), перець чорний мелений (за смаком), петрушка (половина пучка), лимонний сік (1 ст. л.), сир твердий (100 г).

Крок 1: Для початку потрібно ретельно промити, почистити і дрібно нарізати цибулю і моркву.

Крок 2: Потім обсмажити нарізані овочі на сковороді приблизно 10 хвилин до прозорості цибулі.

Крок 3: Тепер слід додати до цибулі і моркви сирий рис, гарненько перемішати.

Крок 4: Вилити на сковороду 2 склянки води, потім додати сіль і перець за смаком, довести рідину до кипіння і тушкувати страву 15 хвилин на середньому вогні під кришкою.

Крок 5: Розморозити морепродукти (якщо вони заморожені) і додати їх до решти продуктів на сковороді, після чого гасити інгредієнти ще приблизно 5 хвилин. Довше не потрібно, інакше морепродукти можуть стати "гумовими".

Крок 6: І останній крок. Різотто потрібно рясно прикрасити дрібно нарізаною зеленню, збризнути лимонним соком і відразу ж подавати до столу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

У них чудове почуття стилю: які знаки Зодіаку вміють красиво одягатися

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які красиво одягаються і завжди мають стильний вигляд - Терези, Леви, Близнюки, Тельці

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень 

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь