Лайм

Як приготувати вдома справжній фалафель: рецепт і секрети східної кухні

Як своїми руками зробити знамениту страву

Фалафель - одна з найзнаменитіших страв ізраїльської кухні. Це такі тефтелі з нуту і різних спецій. Завдяки відсутності м'яса фалафель ідеально підходить для вегетаріанців і тих, хто стежить за своєю фігурою. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як легко і швидко приготувати таке частування своїми руками.

Отже, для приготування фалафель вам знадобляться наступні продукти: нут (250 г), часник (2 зубчики), лимон (0.5 шт.), кунжут (2 ст. л.), паприка солодка (0.5 ч. л.), кмин ( 0.5 ст. л.), сіль (за смаком), цибуля зелена (5 стебел), перець чорний мелений (за смаком), оливкова олія (4 ст. л.), рослинне масло для смаження (2 склянки).

Фото: lh3.googleusercontent.com

Крок 1: Для початку потрібно замочити нут у великій кількості води і просто залишити на ніч. Вранці злити воду, додати спеції, часник, оливкову олію і все це перемолоти блендером.

Крок 2: Зелену цибулю потрібно помити, дрібно нарізати і теж додати в загальну масу. Гарненько перемішати.

Крок 3: Мокрими руками слід сформувати з тіста кульки розміром приблизно з волоський горіх. Викласти їх на деко, застелене папером стіл або іншу подібну поверхню.

Крок 4: Рослинну олію потрібно гарненько розігріти в каструлі.

Крок 5: Опускати кульки з тіста слід в олію приблизно на 3 хвилини, після чого діставати їх і складати на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

Крок 6: Страва готова! Подавати її можна як просто так, так і з будь-яким соусом на ваш смак.

  • Березовий сік - дуже смачний, корисний і освіжаючий напій. В окремому матеріалі ми розповімо вам, як закатати березовий сік на літо, щоб в жарку пору року ви в будь-який момент могли смачно і з користю освіжитися і поповнити запас сил і вітамінів.
  • Дізнайтеся також, як приготувати легкий суп з фрикадельками і зеленню . Публікуємо простий покроковий рецепт на перше.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

У них чудове почуття стилю: які знаки Зодіаку вміють красиво одягатися

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які красиво одягаються і завжди мають стильний вигляд - Терези, Леви, Близнюки, Тельці

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень 

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь