Фалафель - одна з найзнаменитіших страв ізраїльської кухні. Це такі тефтелі з нуту і різних спецій. Завдяки відсутності м'яса фалафель ідеально підходить для вегетаріанців і тих, хто стежить за своєю фігурою. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як легко і швидко приготувати таке частування своїми руками.
Отже, для приготування фалафель вам знадобляться наступні продукти: нут (250 г), часник (2 зубчики), лимон (0.5 шт.), кунжут (2 ст. л.), паприка солодка (0.5 ч. л.), кмин ( 0.5 ст. л.), сіль (за смаком), цибуля зелена (5 стебел), перець чорний мелений (за смаком), оливкова олія (4 ст. л.), рослинне масло для смаження (2 склянки).
Крок 1: Для початку потрібно замочити нут у великій кількості води і просто залишити на ніч. Вранці злити воду, додати спеції, часник, оливкову олію і все це перемолоти блендером.
Крок 2: Зелену цибулю потрібно помити, дрібно нарізати і теж додати в загальну масу. Гарненько перемішати.
Крок 3: Мокрими руками слід сформувати з тіста кульки розміром приблизно з волоський горіх. Викласти їх на деко, застелене папером стіл або іншу подібну поверхню.
Крок 4: Рослинну олію потрібно гарненько розігріти в каструлі.
Крок 5: Опускати кульки з тіста слід в олію приблизно на 3 хвилини, після чого діставати їх і складати на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
Крок 6: Страва готова! Подавати її можна як просто так, так і з будь-яким соусом на ваш смак.
- Березовий сік - дуже смачний, корисний і освіжаючий напій. В окремому матеріалі ми розповімо вам, як закатати березовий сік на літо, щоб в жарку пору року ви в будь-який момент могли смачно і з користю освіжитися і поповнити запас сил і вітамінів.
- Дізнайтеся також, як приготувати легкий суп з фрикадельками і зеленню . Публікуємо простий покроковий рецепт на перше.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.