RU  UA

Lifestyle

Як приготувати вдома корисний чай матча: простий рецепт і властивості

Підказки приготування і чому зелений чай варто обрати замість чашки кави

Останнім часом одним із трендів в кав'ярнях став японський зелений чай матча. Популярності напою додає і той факт, що він має так званий anti-age-ефект і очищає організм від токсинів.

Як приготувати чай матча і чому його варто обрати замість кави, ми розпитали ведучу Нового каналу Аню Олицьку.

Фото: Unsplash

"Коли ми робимо звичайний зелений чай, то заварюємо листя і потім їх викидаємо. У випадку з чаєм матча ми п'ємо розчин, насичений подрібненим в пил чайним листям. По суті, це розчинена чайна пудра, - пояснила ведуча. - Для мене матча - це рідкий суперфуд, так як весь корисний склад чаю (вітамін С, мінерали, антиоксиданти) відразу потрапляє в організм".

Крім того, чай матчу багатий на хлорофіли, які допомагають вивести токсини з організму, і поліфенолаи, які "гальмують" старіння, знижують тиск і регулюють вміст цукру в крові. І хоча кофеїну в одній чашці матчі стільки ж, скільки в чашці кави, цей чай набагато корисніший.

"Чай матча містить рідкісний компонент - амінокислоту L-тіанін. Вона компенсує побічні ефекти від кофеїну і дозволяє зосередитися без зайвого збудження. Але все ж краще пити чай, як мінімум, за шість годин до сну, - додала Олицька. - Дуже важливо купити чай якісний і без цукру. Однієї упаковки вистачає на два місяці, а то й більше".

Фото: Unsplash

Отже, як же виглядає рецепт чаю матча:

Крок 1: 4 г порошку (це неповна чайна ложка) залийте гарячою водою (60-80 градусів). Окропом заливати чай матча не варто, так як він вбиває більшу частину вітамінів.

Крок 2: Спеціальним вінчиком збийте чай, щоб розчинився весь порошок.

Крок 3: Збийте трохи рослинного мигдального молока або апельсинового фрешу і додайте туди чай матча.

  • Дівчина схудла на 37 кг , щоб перемогти епілепсію і сонливість - ось її історія.
  • Читайте також, що таке жироспалювальне тренування. Думаєте, що схуднути за тиждень неможливо? Для швидкого скидання зайвої ваги семи днів може бути цілком достатньо.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Їх краще не злити: які знаки Зодіаку найбільш запальні

Овны, Львы и Скорпионы являются самыми вспыльчивыми знаками Зодиака, рассказали астрологи – специалисты поделились подробностями

Запорука гарного врожаю: як правильно поливати томати після висадки в ґрунт

Как необходимо поливать томаты после высадки в открытую почву, а также какой должна быть температура воды, чтобы не навредить растениям

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Творожная запеканка с яблоками - полезный и быстрый завтрак для всей семьи, который можно приготовить и в духовке, и в мультиварке