Лайм

Шпаргалка кулінара: 7 оригінальних хитрощів в процесі приготування на кожен день

Незамінні лайфхаки для вашої кухні

Ви впевнені, що знаєте про свою кухню все? А що якщо ми скажемо вам, що готувати звичні страви можна набагато простіше і швидше? У цьому матеріалі ми поділимося з вами найбільш корисними та цікавими лайфхаками, які точно спростять для вас процес готування.

Легко почистити варені яйця можна в такий спосіб: після закінчення варіння потрібно поставити каструлю з яйцями під холодну воду. Кожне яйце акуратно пом'яти руками, щоб шкаралупа тріснула, потім залишити під потоком холодної води на 5 хвилин.

Фото: ej-ka.net

Найпростіший метод очищення часнику: для початку потрібно відокремити часточки одну від одної. Потім покласти їх в будь-яку миску або банку, щільно накрити кришкою і гарненько потрясти приблизно 30-40 секунд. Після цього часточки будуть очищені.

Фото: profter.ru

Наступна хитрість допоможе уникнути википання супу, бульйону та інших подібних страв. Просто покладіть на каструлю дерев'яну ложку. Це допоможе утримати киплячу рідину і не дозволить їй виливатися назовні без використання кришки.

Фото: ostrnum.com

Хочете легко відокремити жовток від білка? Просто акуратно розбийте яйце в невелику мисочку, потім візьміть порожню пластикову пляшку, стисніть її посередині, направте горлечко на жовток і потім розтисніть пальці, щоб пляшка повернулася в початкову форму. Жовток опиниться всередині пляшки, а білок залишиться назовні.

Фото: womanadvice.ru

Пересолили суп? Нічого страшного! Просто додайте в нього трохи картоплі або рису, доведіть до кипіння і залиште варитися до готовності картоплі або крупи. Сіль вбереться в картоплю чи рис і суп стане смачнішим.

Фото: img.povar.ru

Плачете, коли нарезаете цибулю? Цього можна уникнути, якщо попередньо опустити очищену від лушпиння цибулину в окріп. Тримати її там слід близько 1 хвилини. Також можна жувати жуйку під час нарізання, це теж допомагає.

Фото: img.delo-vcusa.ru

Любите яйця пашот, але у вас немає спеціального пристосування для їхнього приготування? Нічого страшного, адже такі яйця можна зробити за допомогою звичайних пластикових пакетів. Просто розбийте яйце в пакет, зав'яжіть його гумкою або ниткою і опустіть в киплячу воду, притримуючи за хвостик. Коли білок схопиться і стане непрозорим, яйце можна діставати.

Фото: dobrohub.ru

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Тримають свої емоції під замком: які знаки Зодіаку найбільш потайливі

Астрологи назвали найбільш потайливі знаки Зодіаку, які не показують свої справжні почуття – Скорпіон, Водолій, Козеріг

Як покращити врожайність полуниці: допоможе підживлення на етапі цвітіння

Яке добриво корисне для полуниці під час цвітіння та утворення плодів - варіанти підживлення для полуниці у травні

Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтесь, як зробити цю просту страву

Як приготувати деруни з курячим філе та часниково-сметанним соусом - рецепт смачних млинців - покрокова інструкція