RU  UA

Lifestyle

Як приготувати вдома тертий пиріг з ягідною начинкою: простий рецепт десерту з дитинства

Готуємо просте і смачне частування до чаю

Багато хто з нас пам'ятає терті пироги з самого дитинства. І це не дивно, адже приготувати таке частування до чаю дуже просто. Також цей рецепт не вимагає великої кількості продуктів.

Такий пиріг можна як просто подати до чаю, так і прикрасити ним святковий стіл або навіть віднести до когось в гості. Адже він не тільки дуже смачний, але ще і виглядає красиво і апетитно. Ну а головна принада тертого пирога - простота його приготування. Тож почнемо.

Для тертого пирога з ягідної начинкою нам знадобляться такі інгредієнти: маргарин (250 г), цукор (250 г), яйце куряче (1 штука), пшеничне борошно (400 г), гашене сода (половина чайної ложки), сіль (щіпка), ванілін (на кінчику ножа) вишня або інші ягоди (540 г), лимонний сік (1 ч. л.), лікер "Амаретто" (1 ст. л., можна замінити коньяком або іншим міцним ароматним алкоголем), м'ята сушена (1 ч. л.) крохмаль (1 ст. л.).

Крок 1: Яйця збиваємо з сіллю до густої піни.

Крок 2: Акуратно всипати половину цукру, продовжуючи помішувати. Збивати до повного розчинення.

Крок 3: Додати в суміш соду і ванілін, перемішати.

Крок 4: На стіл висипати борошно (300 г) і натерти зверху холодний маргарин.

Крок 5: У центрі борошна зробити невелику ямку, влити в неї яєчну суміш і замісити тісто.

Крок 6: Розділити тісто на дві частини. Прибрати обидві частини в холодильник на 30 хвилин.

Крок 7: Ягоди висипати в розігріту сковороду, додати до них цукор, що залишився і тушкувати близько 15 хвилин, постійно помішуючи.

Крок 8: Додати в начинку лимонний сік, лікер і м'яту. Перемішати і всипати в суміш крохмаль. Варити до загустіння і дати охолонути.

Крок 9: Одну частину тіста розкачати в лист товщиною близько 0,5 см, покласти лист на деко, змащене маслом і присипане борошном. Викласти начинку, зверху натерти на крупній тертці другу частину тіста.

Крок 10: Відправити пиріг в духовку на 20-25 хвилин при температурі 180-200 градусів. Дати пирогу охолонути і тільки після цього нарізати на шматочки і подавати до столу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Как в домашних условиях приготовить вкусную глазурь из зефира маршмеллоу, чтобы украсить домашние паски перед светлым воскресеньем

Тренди весни 2024: які кольори і дизайни манікюру набирають популярності серед модниць

Какие варианты актуальных оттенков маникюра присмотреть на весну и лето 2024 года, а также какими трендовыми дизайнами их дополнить

Великдень 2024: давні українські звичаї і традиції, про які ви можете не знати

Что необходимо делать на Пасху, когда проходит праздничное богослужение, а также почему этот день необходимо провести в кругу близких