Лайм

Готуємо вдома спаржу, запечену з лососем: простий рецепт вечері, перед яким не встояти

Як смачно приготувати спаржу на вечерю

Травень - місяць спаржі. Дуже корисної рослини, яка служить прекрасним доповненням до багатьох страв. Наприклад, до запеченого лосося, рецептом якого ділиться випускниця другого сезону шоу "Супермоделі по-українськи" Аріна Любітєлєва.

"Зараз у розпалі сезон спаржі - вона як ніколи дешева і актуальна. Тому я вирішила поділитися рецептом "Лосось і спаржа". Це одна з найпростіших страв для готування, - каже дівчина. - Головний секрет смачної спаржі - в її приготуванні. Вона має залишатися пружною, хрусткою та зберегти колір.

Для приготування двох порцій спаржі вам знадобиться 30 хвилин, а також такі інгредієнти:

  • стейк лосося - 300 г;
  • спаржа - 500 г;
  • оливкова олія;
  • бальзамічний оцет;
  • сіль перець.

Спосіб приготування:

Крок 1: Очистіть пагони від середини до низу. Потрібно прибрати найгрубішу частину, щоб спаржа була соковитішою. Потім підріжте знизу на кілька сантиметрів, щоб всі стебла були приблизно однакової довжини.

Крок 2: Викладіть спаржу до форми з фольги і полийте бальзамічним оцтом і оливковою олією. Або іншими улюбленими соусами.

Крок 3: Підготуйте ще одну форму з фольги, змастіть її оливковою олією і викладіть до неї стейк лосося. Поперчіть та посоліть за смаком.

Крок 4: Поставте спаржу і лосося в духовку, розігріту до 200 градусів, на 20 хвилин.

Крок 5: У якості гарніру відмінно підійде розсипчастий рис.

Інші способи приготування спаржі:

  • Опустіть пагони в киплячу підсолену воду і варіть 5-7 хвилин на середньому вогні;
  • На грилі спаржа теж готується всього 5 хвилин. Її потрібно покласти на решітку, посолити, поперчити, трохи полити зверху оливковою олією. Головне - не забувати перевертати спаржу під час готування;
  • Також її можна посмажити. Для цього додайте крапельку оливкової олії на розпечену сковороду і смажте на ній спаржу 3-4 хвилини. До паростків можна додати соєвий соус і нарізаний часник. Аріна Любітелева і Новий канал бажають вам приємного апетиту!
  • Читайте також на theLime рецепт курки "Кокован" у вині з грибами. Ця французька страва точно здивує ваших гостей.

    Раніше ми також розповідали, як приготувати смачний грибний суп за 30 хвилин.

    Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

    Читайте також

    Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

    Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

    Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

    Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

    Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

    Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times