Травень - місяць спаржі. Дуже корисної рослини, яка служить прекрасним доповненням до багатьох страв. Наприклад, до запеченого лосося, рецептом якого ділиться випускниця другого сезону шоу "Супермоделі по-українськи" Аріна Любітєлєва.
"Зараз у розпалі сезон спаржі - вона як ніколи дешева і актуальна. Тому я вирішила поділитися рецептом "Лосось і спаржа". Це одна з найпростіших страв для готування, - каже дівчина. - Головний секрет смачної спаржі - в її приготуванні. Вона має залишатися пружною, хрусткою та зберегти колір.
Для приготування двох порцій спаржі вам знадобиться 30 хвилин, а також такі інгредієнти:
- стейк лосося - 300 г;
- спаржа - 500 г;
- оливкова олія;
- бальзамічний оцет;
- сіль перець.
Спосіб приготування:
Крок 1: Очистіть пагони від середини до низу. Потрібно прибрати найгрубішу частину, щоб спаржа була соковитішою. Потім підріжте знизу на кілька сантиметрів, щоб всі стебла були приблизно однакової довжини.
Крок 2: Викладіть спаржу до форми з фольги і полийте бальзамічним оцтом і оливковою олією. Або іншими улюбленими соусами.
Крок 3: Підготуйте ще одну форму з фольги, змастіть її оливковою олією і викладіть до неї стейк лосося. Поперчіть та посоліть за смаком.
Крок 4: Поставте спаржу і лосося в духовку, розігріту до 200 градусів, на 20 хвилин.
Крок 5: У якості гарніру відмінно підійде розсипчастий рис.
Інші способи приготування спаржі:
Раніше ми також розповідали, як приготувати смачний грибний суп за 30 хвилин.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.