Травень - місяць спаржі. Дуже корисної рослини, яка служить прекрасним доповненням до багатьох страв. Наприклад, до запеченого лосося, рецептом якого ділиться випускниця другого сезону шоу "Супермоделі по-українськи" Аріна Любітєлєва.

"Зараз у розпалі сезон спаржі - вона як ніколи дешева і актуальна. Тому я вирішила поділитися рецептом "Лосось і спаржа". Це одна з найпростіших страв для готування, - каже дівчина. - Головний секрет смачної спаржі - в її приготуванні. Вона має залишатися пружною, хрусткою та зберегти колір.

picture

Для приготування двох порцій спаржі вам знадобиться 30 хвилин, а також такі інгредієнти:

  • стейк лосося - 300 г;
  • спаржа - 500 г;
  • оливкова олія;
  • бальзамічний оцет;
  • сіль перець.

Спосіб приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Крок 1: Очистіть пагони від середини до низу. Потрібно прибрати найгрубішу частину, щоб спаржа була соковитішою. Потім підріжте знизу на кілька сантиметрів, щоб всі стебла були приблизно однакової довжини.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Крок 2: Викладіть спаржу до форми з фольги і полийте бальзамічним оцтом і оливковою олією. Або іншими улюбленими соусами.

Крок 3: Підготуйте ще одну форму з фольги, змастіть її оливковою олією і викладіть до неї стейк лосося. Поперчіть та посоліть за смаком.

Крок 4: Поставте спаржу і лосося в духовку, розігріту до 200 градусів, на 20 хвилин.

Крок 5: У якості гарніру відмінно підійде розсипчастий рис.

picture

Інші способи приготування спаржі:

  • Опустіть пагони в киплячу підсолену воду і варіть 5-7 хвилин на середньому вогні;
  • На грилі спаржа теж готується всього 5 хвилин. Її потрібно покласти на решітку, посолити, поперчити, трохи полити зверху оливковою олією. Головне - не забувати перевертати спаржу під час готування;
  • Також її можна посмажити. Для цього додайте крапельку оливкової олії на розпечену сковороду і смажте на ній спаржу 3-4 хвилини. До паростків можна додати соєвий соус і нарізаний часник. Аріна Любітелева і Новий канал бажають вам приємного апетиту!
  • Читайте також на theLime рецепт курки "Кокован" у вині з грибами. Ця французька страва точно здивує ваших гостей.

    Раніше ми також розповідали, як приготувати смачний грибний суп за 30 хвилин.

    Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.