Лайм

Що варто знати про властивості лохини: користь і можлива шкода сезонної ягоди

Користь і шкода лохини для організму

За останні кілька років лохина стала однією з найпопулярніших літніх ягід, навіть незважаючи на свою досить високу ціну. Чому ж багато людей її люблять? І чи варто захоплюватися цією ягодою насправді? Про це вам розкажуть наші експерти.

Лохина дійсно є досить корисним продуктом. Вона позитивно впливає на роботу мозку, на зір, нормалізує обмін речовин, зміцнює імунну систему, знижує рівень холестерину в крові. Також її рекомендують вживати для профілактики атеросклерозу і гіпертонії.

Фото: pixabay.com

Але надмірне поїдання цієї ягоди може бути небезпечним. Оптимальна кількість лохини в день - 200 г, якщо ж їсти більше, існує ймовірність неприємних наслідків.

Фото: pixabay.com

Від занадто великої дози лохини може почати крутитися голова, також можлива нудота. Не рекомендується вживати цю ягоду людям з хворобами серця і судин, адже вона підвищує згортання крові. Людям з підвищеною кислотністю теж варто утриматися від поїдання лохини, адже в ній міститься безліч кислот.

Фото: pixabay.com

Вагітним і годуючим жінкам фахівці радять їсти лохину тільки в невеликих кількостях. Бажано заздалегідь порадитися зі своїм лікарем, щоб переконатися у відсутності протипоказань.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Що посіяти у травні і яке насіння краще використовувати: пам'ятка для городників

Які пряно-ароматичні культури можна посадити на городі в травні, а також яке насіння краще використовувати і як його правильно сіяти  

Чим підживити полуницю під час і після цвітіння: поради досвідчених дачників

Якими мінеральними та органічними добривами можна підгодувати полуницю під час цвітіння та після нього, а також як їх застосовувати

Холодник замість окрошки: як приготувати на кефірі з вареними яйцями

Як у домашніх умовах приготувати смачну холодну першу страву, щоб урізноманітнити своє звичне меню та побалувати близьких