За останні кілька років лохина стала однією з найпопулярніших літніх ягід, навіть незважаючи на свою досить високу ціну. Чому ж багато людей її люблять? І чи варто захоплюватися цією ягодою насправді? Про це вам розкажуть наші експерти.
Лохина дійсно є досить корисним продуктом. Вона позитивно впливає на роботу мозку, на зір, нормалізує обмін речовин, зміцнює імунну систему, знижує рівень холестерину в крові. Також її рекомендують вживати для профілактики атеросклерозу і гіпертонії.
Але надмірне поїдання цієї ягоди може бути небезпечним. Оптимальна кількість лохини в день - 200 г, якщо ж їсти більше, існує ймовірність неприємних наслідків.
Від занадто великої дози лохини може почати крутитися голова, також можлива нудота. Не рекомендується вживати цю ягоду людям з хворобами серця і судин, адже вона підвищує згортання крові. Людям з підвищеною кислотністю теж варто утриматися від поїдання лохини, адже в ній міститься безліч кислот.
Вагітним і годуючим жінкам фахівці радять їсти лохину тільки в невеликих кількостях. Бажано заздалегідь порадитися зі своїм лікарем, щоб переконатися у відсутності протипоказань.
- 3 міфи про користь меду, які давно пора забути.
- Арахісова паста не тільки дуже смачна закуска, але і надзвичайно корисна добавка для вашого раціону. Тому ми вирішили розповісти вам, як приготувати арахісову пасту своїми руками.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.