Лайм

3 факти про властивості кардамону, які переконають не захоплюватися плодами

Користь і шкода кардамону для організму

Кардамон - досить популярна спеція. Про його користь ходять справжні легенди, але що з них правда, а що - вигадка? І чому кардамон може бути шкідливим? Про це наші експерти розкажуть в цьому матеріалі.

В кардамоні міститься безліч корисних речовин. Наприклад, калій, магній, фосфор, кальцій, цинк, натрій, мідь, залізо, вітаміни. Ця спеція може допомогти поліпшити травлення, знизити тривожність, стабілізувати тиск. Також кардамон позитивно впливає на імунітет. Але важливо пам'ятати, що у кардамону є і шкідливі властивості.

Фото: pixabay.com

Кардамон є досить сильним алергеном, тому людям зі схильністю до алергій варто ставитися до цього продукту з обережністю. Також утриматися від вживання спеції рекомендують вагітним жінкам і годуючим матерям.

Фото: pixabay.com

Лікарі не рекомендують вживати кардамон людям із захворюваннями шлунка та кишечника. При виразковій хворобі і гастриті спецію в принципі варто виключити з раціону, адже вона може спровокувати ускладнення.

Те ж саме стосується тих, хто страждає від проблем з печінкою і підшлунковою залозою. Навіть у невеликих кількостях кардамон може погіршити стан і навіть викликати нові симптоми.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати полуницю в білому або молочному шоколаді, щоб порадувати себе та своїх близьких оригінальним десертом

Що посіяти у травні і яке насіння краще використовувати: пам'ятка для городників

Які пряно-ароматичні культури можна посадити на городі в травні, а також яке насіння краще використовувати і як його правильно сіяти  

Чим підживити полуницю під час і після цвітіння: поради досвідчених дачників

Якими мінеральними та органічними добривами можна підгодувати полуницю під час цвітіння та після нього, а також як їх застосовувати