Кардамон - досить популярна спеція. Про його користь ходять справжні легенди, але що з них правда, а що - вигадка? І чому кардамон може бути шкідливим? Про це наші експерти розкажуть в цьому матеріалі.
В кардамоні міститься безліч корисних речовин. Наприклад, калій, магній, фосфор, кальцій, цинк, натрій, мідь, залізо, вітаміни. Ця спеція може допомогти поліпшити травлення, знизити тривожність, стабілізувати тиск. Також кардамон позитивно впливає на імунітет. Але важливо пам'ятати, що у кардамону є і шкідливі властивості.
Кардамон є досить сильним алергеном, тому людям зі схильністю до алергій варто ставитися до цього продукту з обережністю. Також утриматися від вживання спеції рекомендують вагітним жінкам і годуючим матерям.
Лікарі не рекомендують вживати кардамон людям із захворюваннями шлунка та кишечника. При виразковій хворобі і гастриті спецію в принципі варто виключити з раціону, адже вона може спровокувати ускладнення.
Те ж саме стосується тих, хто страждає від проблем з печінкою і підшлунковою залозою. Навіть у невеликих кількостях кардамон може погіршити стан і навіть викликати нові симптоми.
- 3 міфи про користь меду, які давно пора забути.
- Арахісова паста не тільки дуже смачна закуска, але і надзвичайно корисна добавка для вашого раціону. Тому ми вирішили розповісти вам, як приготувати арахісову пасту своїми руками.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.