Лайм

3 факти про властивості кардамону, які переконають не захоплюватися плодами

Користь і шкода кардамону для організму

Кардамон - досить популярна спеція. Про його користь ходять справжні легенди, але що з них правда, а що - вигадка? І чому кардамон може бути шкідливим? Про це наші експерти розкажуть в цьому матеріалі.

В кардамоні міститься безліч корисних речовин. Наприклад, калій, магній, фосфор, кальцій, цинк, натрій, мідь, залізо, вітаміни. Ця спеція може допомогти поліпшити травлення, знизити тривожність, стабілізувати тиск. Також кардамон позитивно впливає на імунітет. Але важливо пам'ятати, що у кардамону є і шкідливі властивості.

Фото: pixabay.com

Кардамон є досить сильним алергеном, тому людям зі схильністю до алергій варто ставитися до цього продукту з обережністю. Також утриматися від вживання спеції рекомендують вагітним жінкам і годуючим матерям.

Фото: pixabay.com

Лікарі не рекомендують вживати кардамон людям із захворюваннями шлунка та кишечника. При виразковій хворобі і гастриті спецію в принципі варто виключити з раціону, адже вона може спровокувати ускладнення.

Те ж саме стосується тих, хто страждає від проблем з печінкою і підшлунковою залозою. Навіть у невеликих кількостях кардамон може погіршити стан і навіть викликати нові симптоми.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні