Лайм

Всі говорять про запуск Spotify в Україні: ми встановили додаток, і ось що вийшло

Схоже, чутки з'явилися не просто так

14 липня в українській версії магазину App Store вперше з'явився додаток стрімінгового сервісу музики Spotify. З моменту запуску в 2017 році додаток залишався недоступним для користувачів України, Росії та низки інших країн.

Крім цього уважні користувачі звернули увагу на той факт, що сервіс оновив умови угоди, які почнуть діяти з 15 липня. Тепер у списку країн, на які вони поширюються, з'явилася і Україна. Так виникли чутки про запуск Spotify в Україні, хоча офіційного підтвердження цьому поки немає. Редакція theLime встановила додаток, і ось що нам вдалося з'ясувати.

Spotify Фото: pixabay.com

Чи справді в Україні запрацював Spotify?

І так і ні. Поки Spotify нам вдалося відшукати тільки в App Store, тим часом у Google Play додаток не знайти навіть через пошук. Але, схоже, що це питання часу, адже користувачі iOS можуть не тільки знайти Spotify, але й встановити його.

Запустивши додаток, користувач з України може зареєструватися, підписатися на своїх друзів та відібрати улюблених виконавців. Та-дааам! На цьому етапі програма відкриває вам доступ у головне меню - там можна погортати бібліотеку виконавців, перейти до списку популярних та улюблені артистів і, звичайно ж, послухати їх. Що правда, тільки в режимі онлайн - функція скачування треків у телефон у безкоштовній версії програми залишається недоступною. Як виправити ситуацію? Оформити платну підписку, але з цим поки є труднощі.

Для тих, хто бажає протестувати сервіс і докладніше ознайомитися з усіма його можливостями, у Spotify є навіть 30-денний безкоштовний період користування. Але спроби отримати його поки залишилися безуспішними. Втім, як і старання оформити платну підписку - сервіс залишається недоступним: "You can not upgrade to Premium in the app. We know it's not ideal".

Що кажуть у Spotify?

В тому й справа, що в компанії поки ніяк не коментують ні появу додатка Spotify в App Store, ні оновлену ліцензійну угоду. Офіційних заяв про запуск програми в Україні теж немає. Проте, версія про запуск Spotify в Україні дійсно має право на існування, адже однією ногою ми вже побували всередині програми, чого не можна було зробити раніше без сервісу VPN. Можливо, більш конкретну відповідь користувачі зможуть отримати вже 15 липня.

  • Нагадаємо, сьогодні сервіс Spotify дозволяє легально і безкоштовно прослуховувати понад 50 мільйонів музичних композицій, аудіокниг та подкастів без скачування їх на пристрій. На сервіс припадає понад 36% світового аудіострімінга, при цьому поки він доступний лише в США та більшості країн Європи, деяких країнах Азії та Африки, в Австралії та Новій Зеландії.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Сезон побачень, романтики і блиску: гороскоп для всіх знаків Зодіаку на липень

Астрологи дали гороскоп на липень 2024 для всіх знаків Зодіаку - дізнайтеся, що вас чекає

Чому жовтіють і гниють кабачки: поради досвідчених городників, як врятувати урожай

Під час затяжних дощів і ураження хворобами кабачки починають жовтіти і гнити. Розповідаємо, як врятувати урожай

Не тільки варення і джеми: приготуйте смачний вишневий соус до м’яса

Соус з вишні - чудова приправа до м'яса та других страв, пропонуємо перевірений рецепт вишневого соусу зі спеціями