RU  UA

Lifestyle

Чому не варто налягати на брокколі: 3 факти про властивості популярного овоча

Користь і шкода брокколі для організму

Брокколі - дуже популярний овоч. І не дарма, адже в ньому міститься безліч корисних елементів і вітамінів. Але чи варто їсти брокколі кожен день? І чому цей продукт може бути шкідливим?

У брокколі містять вітаміни К і С, також це хороше джерело фолієвої кислоти, каротенодіов, калію, клітковини. Регулярне вживання такої капусти може допомогти зміцнити імунітет, поліпшити стан шкіри і волосся. Але цей овоч може і нашкодити, якщо їсти його занадто багато.

Фото: pixabay.com

Надмірне вживання брокколі може спровокувати розлад шлунку, нудоту та інші проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Тому не варто їсти більше 300 г капусти в день.

Фото: pixabay.com

Також в момент зрізання брокколі в овочі утворюється речовина сульфурофан, вона служить природним захистом від шкідників. Для більшості людей вона не представляє небезпеки, адже виводиться з кровотоку всього за кілька годин. Але людям з високою хімічною чутливістю краще не зловживати такими продуктами.

Фото: pixabay.com

Не потрібно захоплюватися брокколі і тим, у кого є проблеми з імунною системою, захворюваннями печінки і щитовидної залози. Це може спровокувати нові симптоми або погіршити загальний стан організму.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Чи потрібно поливати картоплю на городі: відповідь досвідчених садівників

Как часто нужно поливать картофель на огороде, когда поливы проводить нельзя, а также сколько воды необходимо выливать под каждое растение

Час готувати літній гардероб: які фасоні і кольори будуть в моді цього літа

Известный украинский дизайнер Андре Тан рассказал о самых популярных трендах лета, среди которых вещи из легких тканей и декор в виде цветов

Ягоди будете збирати відрами: ефективне підживлення для малини навесні

Какое удобрение следует использовать для ремонтантной малины весной, как правильно подготовить, разводить и вносить куриный помет