RU  UA

Lifestyle

Як закрити мариновану сливу на зиму: простий рецепт і поради

Як швидко й легко заготовити смачну та корисну закуску

Не за горами серпень, а це значить, що прийшов час подумати про різні заготовки на зиму. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як закрити смачні і корисні мариновані сливи.

Для приготування вам знадобляться такі продукти: сливи (3 кг), цукор (1.2 кг), оцет 9% (250 мл), гвоздика (10 горошин), перець (10 горошин), лавровий лист (4 шт.), кориця (1 ч. л.).

Фото: daily-menu.ru

Крок 1: Для початку потрібно промити сливи і дати їм трохи обсохнути.

Крок 2: Тепер слід акуратно проколоти кожну сливу виделкою так, щоб вилка торкнулася кісточки.

Крок 3: Змішати оцет і всі інгредієнти для маринаду, крім кориці. Поставити на маленький вогонь і довести до кипіння.

Крок 4: Залити маринадом сливи, накрити рушником і залишити настоюватися на ніч.

Крок 5: На наступний день маринад потрібно злити, перелити в каструлю, знову довести до кипіння і знову залити ним сливи. Залишити настоюватися 12 годин.

Крок 6: Через 12 годин знову злити маринад, додати в нього корицю і довести до кипіння. Варити 5 хвилин на повільному вогні.

Крок 7: Сливи розкласти по банках, залити маринадом і закатати кришками. Коли банки повністю охолонуть, можна прибрати їх на зберігання в холодильник.

Порада: Найкраще мариновані сливи поєднуються з м'ясом, але також цю закуску можна додавати і в різні десерти. Особливо в ті, де в складі є волоські горіхи.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи рассказали, какие знаки Зодиака спорят в любой ситуации - Овны, Львы, Стрельцы

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Как приготовить настои из свежевыкопанного или высушенного чистотела, а также как их применять для борьбы с насекомыми-вредителями

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Чтобы панкейки получились мягкими и пышными, готовить их нужно не на молоке, а на кефире - рецепт популярных американских блинов