Лайм

Незграбний любитель фото в музеї зламав ногу 200-річній статуї

Горе-турист зрозумів свою помилку і спробував сховатися від охорони

Відвідувач музею Антоніо Канови в Поссаньо (Італія) пошкодив скульптуру 1804 року, намагаючись зробити ефектне фото. Чоловік приліг поряд з гіпсово статуєю відомого італійського скульптора і зламав їй ногу.

Як повідомляє італійське інформагентство Adnkronos, австрійський турист зрозумів, що зламав дорогоцінний витвір, коли сперся на нього для фото. На кадрах, знятих камерою музею, видно, як він намагається повторити позу скульптури, поки жінка його фотографує.

Пошкоджена статуя є гіпсовим відливанням мармурової версії "Поліни Бонопарт в образі Венери", яка зараз знаходиться в римській галереї Боргезе. На Facebook-сторінці музею кажуть, що вона залишилася без трьох пальців на нозі. Переляканий турист залишив місце події, не повідомивши музей про пошкодження. Через кілька хвилин охорона помітила поломку і підняла тривогу, після чого австрійця затримали. Він вибачився за інцидент і запевнив, що "не усвідомлював шкоди, поки сидів на статуї".

Музей повідомив, що скульптуру можна реставрувати, але втеча винуватця обурила громадськість. "Неймовірно, що він і не думав повідомити про інцидент. Це злочин - залишити скульптуру в такому стані", - заявив мер Поссаньо Валеріо Фаверо газеті la Repubblica.

  • Чоловік вперше за 30 років вирішив перебрати старий стіл і ледь не викинув особисті речі Черчилля. Знахідка незабаром з'явиться в місцевому музеї.
  • Читайте також на theLime, як чоловік за безцінь продав стару картину, але вже незабаром пошкодував - це був шедевр Ван Гога вартістю в мільйони. "Селянку у сільському будинку" вважають першою картиною, яку продав сам художник.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Підживлюють перед початком цвітіння: як зробити добриво з дріжджів для помідорів

Як приготувати різні варіанти добрива з дріжджів, які корисні властивості вони мають, а також як його застосовувати для томатів  

Як приготувати ніжні та корисні котлети з червоної риби і броколі: простий рецепт

Червона риба та броколі в котлетах нададуть їм особливо ніжного смаку та аромату – рецепт цієї страви варто випробувати

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці