За вікном початок жовтня, і якщо ви ще не встигли поповнити запаси заготовок на зиму, саме час ним зайнятися. Нещодавно ми розглядали рецепти різних салатів з кабачків, а також ділилися порадами, як правильно заморозити овочі. Сьогодні пропонуємо приділити час смачній та дуже ароматній закусці - лечо по-болгарськи.
Цей варіант заготовки не відрізняється особливими труднощами в приготуванні, проте за рахунок інгредієнтів у рецепті порадує вас приємним смаком. Зберігається лечо без проблем як у льосі, так і в квартирі. Відмінно доповнює м'ясні страви і всі варіанти картоплі. Давайте-но подивимося, як готується закуска, і що особливого в рецепті по-болгарськи.
Рецепт лечо по-болгарськи налічує всього кілька простих інгредієнтів. Наведений далі список розрахований на 2 літри консервації. Отже, нам знадобляться:
- Помідори (1,5 кг)
- Різнобарвний болгарський перець (1 кг)
- Цукор (3 ст. ложки)
- Сіль (1 ст. ложка)
- Гвоздика (2 шт.)
- Запашний перець (2 горошини)
- Чорний перець (2 горошини)
Для приготування лечо нам також знадобиться м'ясорубка або блендер. А виконаємо ми всього кілька кроків.
Крок 1: Миємо перці, вичищаємо насіння, коріння та нарізаємо їх кільцями або кубиками. На смак вашої закуски це ніяк не вплине. Те ж саме робимо з помідорами, тільки з них варто видалити шкірку, а нарізані шматочки подрібнити блендером або м'ясорубкою до стану пюре.
Крок 2: Переливаємо помідорне пюре в глибоку каструлю і ставимо на вогонь. На невеликому вогні варимо 15 хвилин, при цьому помішуємо і знімаємо піну. Через 15 хвилин додамо до посудини гвоздику та спеції.
Крок 3: У гаряче пюре додаємо нарізані перці і продовжуємо варити до їх розм'якшення. Тоді ж додаємо сіль та цукор. Все це ретельно перемішуємо і варимо ще 15 хвилин під кришкою.
Крок 4: Ще гаряче лечо розкладаємо в сухі стерильні банки і закочуємо. Ставимо банки на кришки, накриваємо теплою ковдрою і так залишаємо до повного охолодження.
Після того як банки охолонуть, лечо можна сміливо перенести в льох, а можна зберігати вдома в коморі. Взимку закуска прикрасить ваш стіл і додасть чудових овочевих нот до ваших страв. І рекомендуємо подумати про консервацію з запасом, щоб незабаром не виявити, що ваші полички вже спорожніли.
- Читайте також на theLime покроковий рецепт малосольних огірків, який дозволить вам зробити їх пружними та хрусткими.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.