Якщо ви любите солодкі перці та шукайте, як приготувати просту, але оригінальну закуску до основної страви або фуршету, новий рецепт від Тетяни Литвинової для вас.
Суддя кулінарного проекту "МастерШеф" розповіла, як прикрасити стіл перцями в меду з базиліком. Крім того, що закуска оригінальна, смачна та легко готується, вона замінить вам сезонну консервацію, для приготування якої потрібно значно більше часу.
Отже, для приготування перців в меду нам знадобляться наступні інгредієнти: перець солодкий (3-4 шт), мед (1 ст. ложка), часник (1 зубчик), олія оливкова (2 ст. ложки), сіль (1ч. ложка), лимонний сік (2 ст. ложка). За бажанням сир фета (100 г), базилік (2-3 гілочки).
Для приготування візьміть заготовлені перці (перці на мангалі, в духовці та очищені від шкірочки). Потім зробіть заправку: візьміть мед (або цукор у разі алергії на мед), додайте лимонний сік, оливкову олію та сіль. Збийте все блендером.
Для перців з сиром фета зробіть з перцю однакові красиві смужки і відправте в маринад, перемішайте. Дайте настоятися мінімум 30 хв. Потім візьміть шматочок фети з базиліком та закрутіть, як рол. Перець з сиром фета готовий!
Для ще одного варіанту закуски візьміть перець і додайте кінзу. Закуска буде чудовою з в'яленим м'ясом або сиром з пліснявою.
Візьміть перець з кінзою, наріжте гречаний або пшеничний багет. Візьми крем-сир, масло або будь-яку іншу намазку, намажте багет. Викладайте перці на багет з намазкою. Прикрасити можна мікрогідріном люцерни. Смачного!
- Раніше ми публікували рецепт Тетяни Литвинової, присвячений любителям баклажанів. Читайте на theLime, як приготувати бабагануш - чудову закуску з баклажанів, яка прийшла до нас зі східної кухні та прекрасно урізноманітнить ваш щоденний раціон.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.