Лайм

Як приготувати вдома суп-солянку: рецепт і варіанти з інгредієнтами

Для приготування солянки знадобиться близько півтори години

Солянку вже давно не назвеш оригінальним блюдом, і все ж серед супів вона залишається доволі популярною. Солянка - це густий суп, який готується на крутому м'ясному, рибному або грибному бульйоні. Часом блюдо може бути настільки густим, що його скоріше відносять до "другого" ніж до "першого". Якщо ви готуєте вперше, пропонуємо спробувати рецепт м'ясної солянки з середньою густотою.

Рецепт м'ясної солянки на 4 порції передбачає наступні інгредієнти, пише Eda: яловичина або свинина (400 г), сосиски (4 шт), шинка (200 г), варена ковбаса (200 г), солоні огірки (3 шт), ріпчаста цибуля (1 шт), петрушка (1 пучок), маслини (1 банка), томатна паста 2 (ст. ложки), лимон, лавровий лист, сіль та перець (за смаком).

Солянка Фото: Eda

Процес приготування займе близько півтора години:

Зваріть бульйон з яловичини (або свинини), додайте до нього лавровий лист і чорний перець. Після наріжте відварне м'ясо, сосиски, ковбасу та шинку.

Дрібно поріжте цибулю, огірки та петрушку, протушкуйте їх близько 10 хвилин з томатною пастою.

Додайте до бульйону тушковану суміш, проваріть також близько 10 хвилин - тільки після цього додайте м'ясо, сосиски, шинку й ковбасу. Варіть поки бульйон не закипить.

Додайте до солянки маслини разом з розсолом (не забудьте перед цим видалити кісточки). Доведіть до кипіння та вимикайте.

Дайте солянці трохи настоятися, після подавайте на стіл. Для особливої нотки в суп можна додати скибочку лимона або ложку сметани. При бажанні - і те, й інше.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні

Гуакамоле – ідеальний сніданок: рецепт, для якого не потрібно світло

Як у домашніх умовах приготувати гуакамоле з авокадо на сніданок, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї під час вимкнення світла 

Знайдіть час: 3 знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують літньої відпустки

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким потрібна відпустка - у списку опинилися Телець, Діва і Риби - фахівці пояснили причину