У Міжнародний жіночий день у багатьох сім'ях прийнято збиратися за святковим столом і вітати прекрасну половину людства. Якщо ви ще не визначилися, що поставити на стіл із десертів, і не хочете витрачати цілий день на приготування Медовика або Наполеона, радимо вам зробити кілька легких страв. theLime ділиться з вами рецептами простих десертів до свята.
- Панна-котта з полуницею і шоколадом
Інгредієнти на 6 порцій: молочний шоколад (100 г), молоко (30 мл), вершки (500 мл), цукор (80 г), масло вершкове (40 г), желатин (16 г), полуниця розморожена (300 г), стручок ванілі (1 шт.), вода холодна.
Приготування:
Полуницю необхідно попередньо розморозити.
6 г желатину замочуємо у воді на 5 хвилин.
Беремо блендер, викладаємо в його чашу розморожену полуницю і подрібнюємо її з цукром.
Виливаємо полуничну масу в каструлю, додаємо желатин і нагріваємо до його повного розчинення.
Беремо формочки, наприклад, силіконові, і виливаємо в них полуничну масу, ставимо в холодильник на 20-30 хвилин. Якщо немає формочок, робимо в склянках або креманках, в яких потім будемо подавати.
Потім 10 г желатину замочуємо у воді та залишаємо на 5 хвилин.
У каструлі змішуємо вершки, цукор і стручок ванілі (або ванільний цукор). Додаємо желатин і нагріваємо до його розчинення.
Виливаємо ванільну масу у формочки, де вже є полуничний прошарок, ставимо в холодильник на 20-30 хвилин.
У каструлю висипаємо шоколад, який перед цим ламаємо на шматочки, додаємо до нього молоко і масло. Ставимо це на вогонь, нагріваємо і чекаємо, поки шоколад розтане.
Виливаємо шар шоколаду в наші форми і прибираємо десерт на 2 години в холодильник.
Подавати можна в креманках або попередньо витягнувши десерт з них.
- Пудинг у склянці
Інгредієнти: молоко (500 мл), цукор (140 г), білий шоколад (100 г), вершкове масло (60 г), какао-порошок (30 г), яйця (2 шт.), борошно (6 ст. л. ), печиво (160 г).
Приготування:
У миску розбиваємо яйця і збиваємо їх блендером або вручну вінчиком.
Беремо каструлю і на невеликому вогні розтоплюємо вершкове масло. Це також можна зробити в мікрохвильовій печі.
У розтоплене масло додаємо борошно і цукор, перемішуємо, потім додаємо молоко.
Після цього висипаємо шматочки білого шоколаду і чекаємо, поки він розчиниться.
Потім тонкою цівкою вливаємо збиті яйця, не припиняючи помішувати масу.
Проварюємо пудинг до загустіння, потім ділимо на дві рівні частини.
В одну з частин додаємо какао-порошок, розмішуємо.
Чекаємо, поки охолоне, потім перекладаємо пудинги в одноразові кондитерські мішки.
Печиво викладаємо в пакет із застібкою-слайдером і подрібнюємо за допомогою качалки.
Беремо склянку або креманку і викладаємо шар печива, шар пудингу і так далі.
Ставимо десерт на 20-30 хвилин у холодильник.
Перед подачею можна прикрасити печивом.
- Швидкі шоколадні кекси
Інгредієнти на 3 порції: борошно пшеничне (70 г), какао-порошок (15 г), цукор (60 г), яйце (1 шт.), молоко (40 г), олія соняшникова рафінована (30 г), розпушувач для тіста (2 г), сіль (1 щіпка).
Приготування:
Борошно разом із розпушувачем просіюємо через сито, додаємо в нього какао-порошок, цукор і сіль.
Перемішуємо сухі інгредієнти вінчиком.
Додаємо до них яйце, молоко і соняшникову олію і знову перемішуємо вінчиком.
Розкладаємо отримане тісто в чашки, заповнюючи близько половини обсягу.
Ставимо чашки в мікрохвильовку і готуємо близько 3 хвилин на потужності 800 Вт.
Перед подачею можна їх посипати цукровою пудрою або полити згущеним молоком.
- Раніше ми розповіли про те, як приготувати вдома кокосове печиво.
- Читайте також на theLime рецепт смачного лимонного пирога.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.