Навесні, коли все навколо оновлюється, хочеться спробувати щось нове. І якщо ви вже перепробували всі можливі варіації піци, радимо вам приготувати артишоки. theLime ділиться з вами простим рецептом італійської кухні.
Артишок - це квітка, що не розкрилася, багаторічної трав'янистої рослини, яка в країнах Середземномор'я вважається справжнім делікатесом. Там його навіть називають "зимовим королем".
Існує понад 140 видів артишоків, хоча тільки 40 можна вживати в їжу.
Зазначимо, що артишоки містять такі необхідні організму речовини, як залізо, натрій, калій, кальцій, фосфор, вітаміни A, B1, B2, C, PP, яблучну кислоту, лимонну кислоту, таніни і цукри, які підходять навіть діабетикам.
Інгредієнти: артишоки (2 шт.), кінза або петрушка (1/2 пучка), масло вершкове (100 г), лимон (1 шт.), часник (1 зубчик), рослинна олія.
Приготування:
Артишоки промиваємо під проточною водою, зрізаємо їх ніжки. Натираємо зріз соком лимона.
Потім знімаємо кілька рядів зовнішнього сухого листя і зрізаємо верхню третину головки квітки.
Далі необхідно набрати невелику ємність з водою і лимонним соком і покласти туди артишоки на кілька хвилин, щоб вони не почорніли.
Потім очищуємо серцевини від непотрібних зовнішніх волокон. Збризгуємо серединку соком лимона і посипаємо сіллю.
Кінзу або петрушку промиваємо під проточною водою, кладемо на паперові рушники, щоб видалити зайву вологу. Потім дрібно ріжемо.
Зубчик часнику чистимо, пропускаємо через прес.
Беремо вершкове масло, додаємо до нього нарізану зелень і часник, поливаємо соком лимона, солимо, перчимо. Ретельно перемішуємо.
Фаршируємо артишоки, промазуючи сумішшю всі листочки.
Деко або форму для випічки змащуємо олією, викладаємо на неї артишоки.
Розігріваємо духовку до 180°C і запікаємо їх близько однієї години.
Подаємо артишоки до столу - враховуйте, що їстівною вважається тільки нижня м'ясиста частина листя.
- Раніше ми розповіли, як приготувати різнокольорові макаруни вдома.
- Читайте також на theLime, як відрізнити справжню червону ікру від підробки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.