Лайм

Як смачно приготувати артишоки вдома: рецепт італійської кухні

Побалуйте свою сім'ю делікатесом

Навесні, коли все навколо оновлюється, хочеться спробувати щось нове. І якщо ви вже перепробували всі можливі варіації піци, радимо вам приготувати артишоки. theLime ділиться з вами простим рецептом італійської кухні.

Артишок - це квітка, що не розкрилася, багаторічної трав'янистої рослини, яка в країнах Середземномор'я вважається справжнім делікатесом. Там його навіть називають "зимовим королем".

Існує понад 140 видів артишоків, хоча тільки 40 можна вживати в їжу.

Зазначимо, що артишоки містять такі необхідні організму речовини, як залізо, натрій, калій, кальцій, фосфор, вітаміни A, B1, B2, C, PP, яблучну кислоту, лимонну кислоту, таніни і цукри, які підходять навіть діабетикам.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: артишоки (2 шт.), кінза або петрушка (1/2 пучка), масло вершкове (100 г), лимон (1 шт.), часник (1 зубчик), рослинна олія.

Приготування:

Артишоки промиваємо під проточною водою, зрізаємо їх ніжки. Натираємо зріз соком лимона.

Потім знімаємо кілька рядів зовнішнього сухого листя і зрізаємо верхню третину головки квітки.

Далі необхідно набрати невелику ємність з водою і лимонним соком і покласти туди артишоки на кілька хвилин, щоб вони не почорніли.

Потім очищуємо серцевини від непотрібних зовнішніх волокон. Збризгуємо серединку соком лимона і посипаємо сіллю.

Кінзу або петрушку промиваємо під проточною водою, кладемо на паперові рушники, щоб видалити зайву вологу. Потім дрібно ріжемо.

Зубчик часнику чистимо, пропускаємо через прес.

Беремо вершкове масло, додаємо до нього нарізану зелень і часник, поливаємо соком лимона, солимо, перчимо. Ретельно перемішуємо.

Фаршируємо артишоки, промазуючи сумішшю всі листочки.

Деко або форму для випічки змащуємо олією, викладаємо на неї артишоки.

Розігріваємо духовку до 180°C і запікаємо їх близько однієї години.

Подаємо артишоки до столу - враховуйте, що їстівною вважається тільки нижня м'ясиста частина листя.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні